Inspiratie over yoga!

Categorie Yogaoefeningen

Berghouding (Tadasana) in yoga

Ellen Spoor

De Berghouding (‘Tadasana’ in Sanskriet) is deel 1 van ons 3-luik over basishoudingen in yoga. Ze komen heel veel voor en ze lijken erg makkelijk. Maar is dat ook zo?

Meer lezen

5 x yoga buikspieroefeningen

Ellen Spoor

Heb jij ook een haat-liefdeverhouding met buikspieroefeningen? Begrijpelijk......Maar het levert je veel op! Daarom 5 x buikspieroefeningen voor een sterke core!

Meer lezen

De Boomhouding (Vrksasana) in yoga

Ellen Spoor

Sta jij regelmatig te wiebelen terwijl de yogajuf zo vast als een huis in de Boomhouding (Vrksasana) staat? Met deze tips en oefenvideo wordt de Boomhouding makkelijker.

Meer lezen

3 x ochtend yoga oefeningen

Ellen Spoor

Wel yoga maar weinig tijd? Ik geef je 3 ochtend yoga oefeningen die je in korte tijd helpen om soepeler, krachtiger en meer ontspannen aan je dag te beginnen.

Meer lezen

De Kathouding (Marjariasana) in yoga

Ellen Spoor

De Kathouding (Marjariasana) is een van de bekendste yogahoudingen. En behalve dat hij er prachtig uitziet, is hij ook goed voor je wervelkolom. Hier een fijne instructie!

Meer lezen

De Krijger 3 (Virabhadrasana) in yoga

Ellen Spoor

Vandaag het laatste deel van ons 3-luik over de Krijger (Virabhadrasana), een pittige en mooie balanshouding waarbij je kracht en zelfvertrouwen ontwikkelt.

Meer lezen

De Krijger 2 (Virabhadrasana) in yoga

Ellen Spoor

Vandaag het tweede deel van ons 3-luik over een van de meest krachtige yogahoudingen: De Krijger. Met onze (video)instructie kun je ook deze thuis zelf oefenen.

Meer lezen

De Krijger 1 (Virabhadrasana) in yoga

Ellen Spoor

Tijd voor een 3-luik over een van de meest krachtige yogahoudingen: De Krijger. Er zijn 3 varianten en ik geef je de komende tijd voor alle 3 een fijne instructie voor thuis.

Meer lezen

De kaars of schouderstand (Sarvangasana) in yoga

Ellen Spoor

De kaarshouding (of schouderstand) heeft zoveel voordelen, dat hij zelfs weleens ‘koning(in) of moeder van de asana’s’ genoemd wordt. Maar waarom? Lees hier hoe dat zit.

Meer lezen

Opwaartse Hond (Urdva Mukha Svanasana) in yoga

Ellen Spoor

De Opwaartse Hond is de ‘counterpose’ van de Neerkijkende Hond en is een houding waarbij je aan een soepele rug en sterkere spieren werkt. Oefen hem thuis!

Meer lezen

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?