Inspiratie over yoga!

Categorie Yogaoefeningen

5 x yoga oefening voor nek en schouders

Jorine Kuilman

Je nek en schouders zijn gevoelige plekken waar ongemerkt allerlei stress kan gaan zitten. Dan kan yoga voor nek en schouders een uitkomst zijn. Hoe pak je dat aan?

Meer lezen

De kaars of schouderstand (Sarvangasana) in yoga

Jorine Kuilman

De kaarshouding (of schouderstand) heeft zoveel voordelen, dat hij zelfs weleens ‘koning(in) of moeder van de asana’s’ genoemd wordt. Maar waarom? Lees hier hoe dat zit.

Meer lezen

Je lichaam wakker kloppen

Als je voelt dat je een gespannen en stijf lichaam hebt, denk dan eens aan deze ontspannende, eenvoudige oefening: je lichaam wakker kloppen, met je eigen handen!

Meer lezen

Sphinx (Salamba Bhujangasana) in yoga

De Sphinx (Salamba Bhujangasana) is een fijne Yin Yoga houding voor o.a. een soepele en sterke rug. Hoog tijd voor een instructie!

Meer lezen

Polsen stretches in yoga

Yoga voor je polsen? Why? Wat doe je daar nou helemaal mee? Nou, heel veel! Daarom deze keer aandacht voor 3 verschillende polsen stretches in yoga.

Meer lezen

Halve Maan (Ardha Chandrasana) in yoga

De Halve Maan is de ideale houding om je wervelkolom eens flink alle kanten op te bewegen. Met deze instructie kun je lekker thuis aan de slag!

Meer lezen

5 yogaoefeningen om het jaar af te sluiten

Het is bijna Oudejaarsavond 2018! Voordat je je op de oliebollen en bubbels stort, kun je mooi nog even het jaar goed afsluiten met een fijne yogasessie.

Meer lezen

Lijkhouding (Savasana) in yoga

De Lijkhouding (‘Savasana’) is deel 2 van ons drieluik over belangrijke basis yogahoudingen. Ze komen heel veel voor en ze lijken erg makkelijk. Maar is dat wel zo?

Meer lezen

5 yoga oefeningen voor als je het koud hebt

Na die lange, warme zomer komt de kou er nu echt aan! Daarom deze keer: 5 yoga oefeningen voor als je het koud hebt (en niet meteen naar je kruik wilt grijpen).

Meer lezen

Berghouding (Tadasana) in yoga

De Berghouding (‘Tadasana’ in Sanskriet) is deel 1 van ons 3-luik over basishoudingen in yoga. Ze komen heel veel voor en ze lijken erg makkelijk. Maar is dat ook zo?

Meer lezen

3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
Meer over ons!

Op de hoogte blijven?

Niet-zweverig inspiratie over yoga ontvangen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn heerlijke, gratis bodyscan!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?