Yoga kennisbank

Categorie Yogasoorten

Er zijn ontzettend veel yogasoorten. Sommige lijken op elkaar, andere zijn compleet verschillend. Het is belangrijk dat je een soort vindt die bij je past en die jij op dit moment nodig hebt. In deze categorie van de Yoga Kennisbank kun je van alles lezen over de verschillende yogasoorten.

Wat is Jivamukti Yoga?

Jivamukti Yoga is een bijzondere, niet vaak voorkomende, yogavorm. Hoe komt dat? Wat kenmerkt Jivamukti Yoga dan? Lees meer over deze uitgebreide yogasoort!

Meer lezen

Wat is Hatha Yoga?

Hatha Yoga is de oudste vorm van yoga. Waar komt het vandaan? Wat is de betekenis? En hoe verschilt het van andere vormen? Lees meer over deze mooie yogasoort.

Meer lezen

Wat is Sivananda Yoga?

Sivananda Yoga is een wat minder bekende yogavorm, die bestaat uit een mooie, complete filosofie om lichaam en geest gezond en vitaal te houden. Lees hier hoe dat zit!

Meer lezen

Wat is Yin Yoga?

Wat is Yin Yoga? Wat zijn de kenmerken, voordelen en verschillen met andere yogavormen? Lees hier waarom deze yogavorm steeds populairder wordt!

Meer lezen

Wat is Dru Yoga?

Wat is Dru Yoga? Wat zijn de kenmerken, de voordelen en hoe onderscheidt het zich van andere yogavormen? Wij zetten een en ander op een rijtje.

Meer lezen

Wat is Ashtanga Yoga?

Ashtanga Yoga is een zeer bekende en veelomvattende yogavorm, die al heel lang bestaat. Wat is het precies? En hoe verschilt het van andere yogavormen?

Meer lezen

Wat is Acro Yoga?

Acro Yoga is geen les waarbij je houdingen uitvoert en waarbij je alleen op je eigen lichaam focust. Acro Yoga doe je met 2 of 3 personen en allemaal heb je je eigen rol.

Meer lezen

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?