Yoga kennisbank

Categorie Yogahulpmiddelen

In yoga wordt regelmatig gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Hiermee kom je vaak beter, makkelijker of veiliger in een houding, met hetzelfde effect. Heel handig dus! We kunnen ons voorstellen dat je niet alle hulpmiddelen kent. Bekijk onze artikelen hierover!

Yogasokken

Meestal beoefen je yoga op blote voeten op een yogamat. Maar er zijn ook speciale yogasokken te koop. Deze kunnen je yogapractice echt comfortabeler maken!

Meer lezen

Meditatiekussen

Een meditatiekussen is de ideale hulp als je zittend wilt mediteren maar het lastig vindt om langere tijd in dezelfde houding te zitten. Lees hier hoe het werkt!

Meer lezen

Speciale yoga kleding

Wat is speciale yoga kleding? En is dat echt beter dan een joggingbroek en t-shirt? Het heeft absoluut voordelen, qua comfort en kwaliteit. Lees hier hoe dat zit!

Meer lezen

Yogakussen

Tijdens je yogapractice kun je gebruik maken van een Yogakussen. Maar welke soorten zijn er, hoe gebruik je ze en wat zijn de voordelen?

Meer lezen

Yogablok

Bij veel yogasoorten worden yogablokken gebruikt. Ze zorgen ervoor dat je beter in een houding komt, ze helpen ontspannen en voorkomen blessures!

Meer lezen

Yogahanddoek

Een yogahanddoek is een handig hulpmiddel tijdens je yoga. Het is een dunne handdoek, in de vorm van een yogamat. Waarom en hoe gebruik je een yogahanddoek?

Meer lezen

Klankschaal

Wat is een klankschaal en hoe werkt zo'n ding? En vooral: wat is het effect ervan op lichaam en geest? Lees meer over dit bijzondere instrument.

Meer lezen

Yoga mat

Tijdens een yogales (thuis of in de studio) gebruik je een yoga mat. Dit is een dunne mat, waarop je de yogaoefeningen doet. Het gebruik heeft veel voordelen!

Meer lezen

Leuk als je mij volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?