Yoga kennisbank

Categorie Yogahulpmiddelen

In yoga wordt regelmatig gebruik gemaakt van hulpmiddelen. Hiermee kom je vaak beter, makkelijker of veiliger in een houding, met hetzelfde effect. Heel handig dus! We kunnen ons voorstellen dat je niet alle hulpmiddelen kent. Bekijk onze artikelen hierover!

Wat is speciale yoga kleding?

Wat is speciale yoga kleding? En is dat echt beter dan een joggingbroek en t-shirt? Het heeft absoluut voordelen, qua comfort en kwaliteit. Lees hier hoe dat zit!

Meer lezen

Wat is een yogakussen?

Tijdens je yogapractice kun je gebruik maken van een Yogakussen. Maar welke soorten zijn er, hoe gebruik je ze en wat zijn de voordelen?

Meer lezen

Wat is een yogablok?

Bij veel yogasoorten worden yogablokken gebruikt. Ze zorgen ervoor dat je beter in een houding komt, ze helpen ontspannen en voorkomen blessures!

Meer lezen

Wat is een yogahanddoek?

Een yogahanddoek is een handig hulpmiddel tijdens je yoga. Het is een dunne handdoek, in de vorm van een yogamat. Waarom en hoe gebruik je een yogahanddoek?

Meer lezen

Wat is een klankschaal?

Wat is een klankschaal en hoe werkt zo'n ding? En vooral: wat is het effect ervan op lichaam en geest? Lees meer over dit bijzondere instrument.

Meer lezen

Wat is een yoga mat?

Tijdens een yogales (thuis of in de studio) gebruik je een yoga mat. Dit is een dunne mat, waarop je de yogaoefeningen doet. Het gebruik heeft veel voordelen!

Meer lezen

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?