yogasokken

Over het algemeen zie je dat mensen yoga beoefenen op blote voeten op een yogamat. Maar er zijn ook speciale yogasokken te koop. Deze kunnen je yogapractice makkelijker en comfortabeler maken. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen.

 

Welke yogasokken zijn er?

Er zijn verschillende soorten yogasokken:

  1. Lage sokken die alleen de voet bedekken
  2. Beenwarmers
  3. Een soort balletschoentjes 

De lage sokken hebben vaak voorgevormde 'teentjes' (net als een handschoen vingers heeft) en hebben een warme, anti slip zool.

Beenwarmers zijn langer, tot aan of net boven de knie. Deze zijn er in verschillende soorten en kleuren stoffen. Sommige hebben een voet eraan, andere niet.

De 'balletschoentjes' zijn bovenop de voet open met een bandje over de voet heen.


Waar zijn yogasokken van gemaakt?

Yogasokken worden gemaakt van katoen met een mix van elastische materialen. Ze zitten daardoor comfortabel en passen als een tweede huid om je voet. Onderop zitten vaak anti-slip nopjes of een verdikking onder de hiel en de voorvoet. 


yogasokken wereld van yoga 

Wat is het voordeel van yogasokken gebruiken?

  • Meer grip op de vloer: Tijdens een yogales sta je niet altijd op je mat. Op een houten, laminaat of kunststof vloer houd je met yogasokken op elke ondergrond een goede grip.
  • Betere balans: Door de anti-slip noppen op de sokken heb je een goede grip over de hele voet. Dit betekent dat je gewicht beter verdeeld wordt, het kost minder moeite en dat helpt bij de uitvoering van je yogahoudingen. Het kan ook helpen overbelasting te voorkomen.
  • Voorkomt koude voeten: Yogasokken houden je voeten warm en zorgen daarmee voor een betere doorbloeding van je hele lichaam. Dit is fijn in koudere ruimtes of als je van je mat af stapt. Maar het is natuurlijk ook heel handig bij meditaties, waarbij je langer stil zit.
  • Meer hygiëne: Je kunt yogasokken ook goed gebruiken als je geen eigen yogamat meeneemt naar de les. Je voorkomt hiermee besmetting met schimmels, die zich ondanks alles toch op vloeren of matjes kunnen hechten.
  • Handig om mee te nemen: Je kunt yogasokken gebruiken in plaats van je yogamat. Dus ideaal voor op reis, als je niet veel mee kunt nemen.

 

Yogasokken: meer comfort!

Yogasokken kunnen het comfort tijdens een yogapractice verhogen. Vooral als je het snel koud hebt, kun je met deze sokken toch je asana’s beoefenen. Een betere doorbloeding voorkomt stijfheid en blessures. Door de voorgevormde tenen blijf je de mogelijkheid houden je tenen te spreiden, wat beter is voor de stabiliteit en een juiste houding. Kies je juist voor blote tenen, dan houd je een goed contact met de mat.


Nieuwsgierig geworden? Bekijk deze fijne yogasokken!

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Leuk als je mij volgt op Facebook!

Heb je feedback voor ons?