Speciale yoga kleding

speciale yogakleding

Tijdens het beoefenen van yoga kun je natuurlijk je joggingbroek en favoriete t-shirt dragen, maar je kunt ook kiezen voor speciale yoga kleding. Wat is (het voordeel van) yoga kleding? Wij leggen het je haarfijn uit, zodat je kunt kiezen wat bij je past.

 

Ga je voor speciale yoga kleding of niet? 

Wat je draagt tijdens je eigen yogapractice of in de les maakt eigenlijk niet uit, zolang het je niet belemmert in welke asana (yogahouding) dan ook. Wel is het van belang om bij je keuze te letten op de volgende punten:

  • Knoopjes, ritsen, touwtjes of zakken op je kleding: daar zou je last van kunnen krijgen. Een knoop op de verkeerde plek kan pijn doen als je er op ligt of zit.
  • Ongehinderd kunnen bewegen: je kleding zou niet te strak moeten zitten, want dat kan pijn doen, of je belemmeren in je bewegingen.
  • Ademen en/of warm houden: je wilt het niet al te warm hebben en zweet wil je goed afgevoerd hebben. Is het juist koud, dan wil je dat je kleding je lekker warm houdt.
  • Prettig aanvoelen: synthetische stoffen voelen vaak wat onaangenaam, in tegenstelling tot natuurlijke stoffen. Zorg dat je iets kiest dat je eigenlijk nauwelijks voelt als je het aan hebt.

Echte yoga kleding is speciaal gemaakt met het oog op bovenstaande punten. 


Wat voor speciale yoga kleding bestaat er? 

Het assortiment yoga kleding is groot. Zo zijn er speciale:

  1. yogatops & -shirts
  2. yogaleggings & -broeken
  3. yogavesten
  4. en zelfs yogasokken

Ze zijn allemaal zo gemaakt dat ze comfortabel zitten tijdens je yogapractice. Meestal is de kleding fairtrade en gemaakt van biologische materialen zoals organisch katoen en bamboe.


wat is speciale yoga kleding broek shirt

Yoga kleding: broeken

Qua broeken heb je grofweg 2 keuzes:

  1. Een wat strakkere yogalegging
  2. Een lossere yogabroek

Veel vrouwen dragen graag een yogalegging. Deze past soepel om je lichaam en dat helpt tijdens je yogapractice omdat je met een legging goed kunt zien hoe je in een asana staat/zit. Zo heb je bijvoorbeeld goed zicht op of je benen recht zijn of dat ze overstrekken.

Er zijn ook wijdere yogabroeken te koop, die heel comfortabel zitten. Dit geldt ook voor mannenkleding of yogakleding in wat grotere maten. Als het warm is kun je een korte broek dragen. Uiteraard is dit ook een kwestie van smaak en voorkeur.  


Yoga kleding: shirts, vesten en sokken

Behalve een broek, draag je ook een shirt of top. Er zijn shirts met lange mouwen of korte mouwen, of je draagt een warm vest als je het snel koud hebt. Er zijn zelfs speciale yogasokken te koop. Deze hebben geen hielen en tenen, zodat je toch grip kunt houden. 


Zoals je ziet, is er genoeg keuze binnen de speciale yoga kleding. Er is voor iedereen wel een passende kleur, maat of stijl. Goede yoga kleding is soms in fysieke winkels te koop, maar toch vooral online. Persoonlijk zijn wij fan van Yogakledingonline, een speciale (online) winkel voor echte yogamaterialen en kleding.


We hopen dat je een beetje wegwijs geworden bent in de wereld van de speciale yoga kleding? Zo niet, laat het ons weten!

Meer inspiratie nodig?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Leuk als je mij volgt op Facebook!

Heb je feedback voor ons?