Yoga kleding: wat is een goede yogalegging?

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 30-5-2018 in Yogamaterialen

  Doe jij je yoga al jaren in een joggingbroek? En overweeg je nu echte yogakleding aan te schaffen? Dan is een yogalegging bijna een must. Steek jouw beentjes in zo'n fijne, zachte broek en je zult merken dat het echt veel toevoegt aan je yoga practice!


  Yoga kleding: wat is een yogalegging?

  • Een yogalegging is een strakke yogabroek die comfortabel zit en die ervoor zorgt dat je geen last hebt van loszittende stof
  • Een yogalegging rekt mee en knelt dus nergens om je lichaam
  • Met een yogalegging zie jij/je yogajuf beter hoe je je asana’s uitvoert
  • Een legging is ideaal voor dynamische yogavormen zoals Ashtanga en Vinyasa Yoga (waarbij je actief beweegt) of technische vormen zoals Critical Alignment of Iyengar Yoga (waarbij details belangrijk zijn)


  Ik adviseer je over 3 soorten leggings:

  1. Lange yogaleggings


  yogakleding wat is goede yoga broek grijs soepel lang omslagband

  Lange yoga leggings hebben een aantal voordelen: je hebt lekkere warme onderbenen, ze kruipen niet op en je hebt de meeste keuze qua assortiment. Er zijn effen leggings of met een printje, met of zonder omslagband, met of zonder zakje en van verschillende soorten materialen.

  Bekijk hier de lange yoga leggings


  2. Half lange yogaleggings


  yogakleding wat is goede yogalegging capri kort print blauw

  Als je een lange yoga legging niet prettig of te warm vindt, is de half lange legging een mooie oplossing. Bijvoorbeeld als je yoga in een warme ruimte doet. Ook deze leggings zijn er in allerlei soorten en maten, maar realiseer dat er een minder ruime keuze is als je wilt shoppen.


  Bekijk hier een assortiment aan half lange yoga leggings.

   

  3. Korte yogaleggings (yoga shorts)


  goede yoga legging kort

  Heb jij het snel warm? Ben je fanatiek met Hot Yoga (zoals bijvoorbeeld Bikram Yoga)? Dan is een korte yoga legging, ook wel een yogashort genoemd, ideaal. Ook omdat je met deze korte pijpen extra goed kunt zien hoe je de houdingen uitvoert.


  Bekijk hier een aantal suggesties voor goede yogashorts!  Yoga kleding: wat kost een yogalegging? 

  Is zo'n dure yogalegging nou echt nodig? Eerlijk? Een goede yogalegging is echt heel fijn. Je merkt duidelijk verschil tijdens je oefeningen. En goede spullen zijn over het algemeen niet goedkoop. Je koopt een goede yogalegging voor gemiddeld €45 tot €80. Maar.......je doet er ontzettend lang mee dus het is zeker de investering waard!


  Ik hoop dat ik je wat handige tips en suggesties heb kunnen geven over de aanschaf van een yogalegging als yoga kleding!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?