Yoga kleding: yoga shorts en tops!

Yoga kleding: yoga shorts en tops!

Ellen Spoor

Gepubliceerd op 23-7-2018 in Yogamaterialen

Met warm weer is het heerlijk om je yogakleding uit te breiden met yoga shorts en tops. Want bij een lekkere buitenles in de zon, of bij een pittige Bikram Yoga les in 40 graden, ga je natuurlijk niet in een lange yogabroek of shirt aan de slag. Waar let je op als je yogashorts en tops gaat uitkiezen?

 

yogakleding yoga shorts kort luchtig soepel

Yogakleding: wat is een yoga short?

En yoga short is een kort broekje, gemaakt van zachte, soepele stof, waarmee je in hogere temperaturen je yogaoefeningen kunt doen.

 

Wat is het voordeel van een yoga short?

Het grote voordeel is natuurlijk dat een yoga short veel minder warm is dan een yogabroek of yogalegging. En dat is, zoals gezegd, heerlijk bij warm weer of bij een Hot Yoga les. Een ander voordeel is dat je met een yoga short aan heel goed kunt zien (in de spiegel uiteraard) hoe je je yogahoudingen precies doet. Er zwabbert tenslotte niks langs je benen.

 

Wat voor soorten yoga shorts zijn er?

Er zijn strakke en wat lossere shorts en ook kunnen ze wat in lengte verschillen.

Daarnaast zijn er verschillende soorten stoffen, maar echte yoga shorts zijn vaak gemaakt van biologisch materiaal. Deze stoffen zijn vrijwel allemaal goed ademend en sneldrogend, wat prettig is als je gaat zweten.

 

Wil je een aantal mooie yogashorts bekijken?

 

 yogakleding yoga tops kort soepel bh

Yogakleding: wat is een yoga top?

Een yogatop is een soort grote sport-bh, waarbij je buik bloot blijft.

Yogatops zijn vaak gemaakt van soepel materiaal wat tegelijkertijd heel ondersteunend is. Wat natuurlijk belangrijk is omdat je je borsten graag een beetje op hun plek houdt tijdens je practice.

 

Wat is het voordeel van een yoga top?

Ook hier is het grote voordeel: je hebt geen overbodige ballast aan en dat is heel fijn bij zomerse temperaturen buiten of een Hot Yoga les binnen.

Verder kun je in een yoga top goed zien hoe je je schouders houdt bij bepaalde oefeningen Ă©n zijn de tops vaak gemaakt van sneldrogend, ademend materiaal.

 

Wat voor soorten yoga tops zijn er?

Yoga tops zijn er in verschillende lengtes. Hier hebben we het over de korte varianten, die je buik bloot houden. Dat is misschien even wennen, maar het voelt heerlijk als het zo warm is.

Alle tops zijn stevig voor je boezem maar als je wilt kun je er eentje kiezen waar een echte bh in zit, voor extra ondersteuning.

 

Wil je verschillende yogatops bekijken?

 

Ik hoop dat je een goed beeld hebt gekregen van yoga shorts en tops en dat je heerlijke yogalessen in hogere temperaturen zult hebben!

Ellen Spoor

Nuchtere yogi | Rotterdammer | groot horeca hart | blogger | reiziger | meditatietrainer | wintersporter

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips en niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor ons yoganieuws!

Meld je aan

Deel deze blog met een vriend!

Heb je feedback voor ons?