Yoga kennisbank

Categorie Yogahoudingen

Er zijn zoveel verschillende yogahoudingen en -series, dat je nooit uitgeleerd raakt. Om toch in de buurt te komen, beschrijven wij in de Yoga Kennisbank regelmatig houdingen, zodat je ze thuis kunt oefenen. Heb jij vragen over yogahoudingen? Stel ze ons!

Achteroverbuigingen in yoga

Achteroverbuigingen in yoga kun je zittend, staand en liggend doen en hebben een groot effect op de voorkant van je lichaam. Hoe doe je dit precies?

Meer lezen

Vooroverbuigingen in yoga

Vooroverbuigingen in yoga lijken misschien makkelijk, maar dat zijn ze zeker niet. Waar zijn ze goed voor en waar moet je op letten?

Meer lezen

Strekkende yogahoudingen

Strekkende yogahoudingen zijn houdingen waarbij een deel of je gehele lichaam opgestrekt wordt, waardoor er meer ruimte en soepelheid ontstaat. Hoe werkt dit?

Meer lezen

Zonnegroet

De Zonnegroet is een serie yogahoudingen die achter elkaar worden uitgevoerd. Hij wordt vaak 's ochtends gedaan, maar je kunt ook de yogales ermee beginnen.

Meer lezen

Asana

Een asana is een ander woord voor yogaoefening of yogahouding. Er zijn allerlei soorten asana's met gezonde effecten voor lichaam en geest!

Meer lezen

Welke yogaoefeningen zijn er?

Welke yogaoefeningen zijn er eigenlijk? Dat is niet zo snel te beantwoorden. Bekijk hier ons overzicht van soorten yogaoefeningen om toch een idee te krijgen.

Meer lezen

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?