Yoga kennisbank

Categorie Wat is...?

De wereld van yoga, meditatie en mindfulness kent veel woorden die je niet elke dag hoort of gebruikt. In de categorie Wat is...? vertellen we je over de betekenis van deze woorden. Mis je nog een woord? Laat het ons weten!

Wat is een chakra?

Wat zijn chakra's en hoe werken ze? Hier vind je een handige samenvatting van de chakra's.

Meer lezen

Wat is Pranayama?

Pranayama is een belangrijk deel van het beoefenen van yoga. Wat houdt het precies in en welke voordelen zijn er verbonden met Pranayama?

Meer lezen

Wat is Neti pot?

Een Neti pot gebruik je voor het reinigen van je neus en neusholten. Maar hoe doe je dat? En welke voordelen heeft het?

Meer lezen

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is de oude geneeskunde uit India waarbij kruiden en gezonde voeding gebruikt worden voor balans. Je leest hier hoe het werkt.

Meer lezen

Wat zijn meridianen?

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel degelijk: energiebanen (of: meridianen) in je lichaam. Wat zijn het? Wat doen ze? Hoe kun je ze ondersteunen?

Meer lezen

Wat is mindfulness?

Wat is mindfulness precies? Wat betekent het? Wat is het verschil met meditatie? En wat zijn de voordelen ervan? Ik geef je een goede eerste indruk ervan!

Meer lezen

Wat betekent Namasté?

Wat betekent Namasté precies? Wanneer gebruik je het? En ben je verplicht om mee te doen, als de yogales hiermee afgesloten wordt?

Meer lezen

Wat is Prana?

Het woord Prana (Sanskriet) betekent levensenergie. Deze energie is heel belangrijk voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Hoe werk je hiermee?

Meer lezen

Wat is een mantra?

Vrijwel iedereen heeft weleens gehoord van de mantra, maar wat is het nou precies? Wij leggen je uit wat een mantra is, hoe het werkt en wat ze betekenen.

Meer lezen
Heb je feedback voor ons?