Yoga kennisbank

Als je nog niet zo bekend bent met yoga, komen er misschien veel nieuwe begrippen op je af. Met deze Yoga Kennisbank willen wij je helpen om meer te weten te komen over alles wat met yoga te maken heeft. Je vindt hier uitleg over yogasoorten, hulpmiddelen, houdingen en nog veel meer. 

Yogasokken

Meestal beoefen je yoga op blote voeten op een yogamat. Maar er zijn ook speciale yogasokken te koop. Deze kunnen je yogapractice echt comfortabeler maken!

Meer lezen

Wat zijn meridianen?

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel degelijk: energiebanen (of: meridianen) in je lichaam. Wat zijn het? Wat doen ze? Hoe kun je ze ondersteunen?

Meer lezen

Wat is een chakra?

Wat betekent 'alles is energie'? Wat zijn chakra's en hoe werken ze? Lees erover in onze Yoga Kennisbank!

Meer lezen

Heupopeners in yoga

Heupopeners zijn houdingen (asana’s) binnen de yoga, die je doet om de flexibiliteit rond de heupen en het bekken te vergroten.

Meer lezen

Twistende Yogaoefeningen

Met Twistende Yogaoefeningen zorg je voor meer soepelheid in je ruggengraat en het detoxen van je lichaam. Je kunt ze zittend, staand en liggend uitvoeren.

Meer lezen

Omgekeerde Yogahoudingen

Omgekeerde Yogahoudingen zorgen ervoor dat je anders tegen de wereld gaat aankijken en ze hebben een vitaliserende werking op het lichaam. Lees hier hoe dat zit!

Meer lezen

Zijwaartse Yogahoudingen

Met Zijwaartse Yogahoudingen strek je je lichaam op een manier die je niet gewend bent. Ze strekken je flanken en zorgen voor meer ruimte en flexibiliteit in je lichaam.

Meer lezen

Geestelijke ontspanning

Lichamelijke ontspanning kennen we wel, maar wat is precies geestelijke ontspanning? En hoe bereik je dat? Er zijn meerdere manieren voor.

Meer lezen

Lichamelijke ontspanning

Lichamelijke ontspanning is heel belangrijk om stress op te sporen. Je lichaam weet vaak als eerste dat je spanning hebt. Lees hier hoe dat werkt!

Meer lezen

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen kun je voor, tijdens of na je yoga doen maar ook gewoon in je dagelijkse leven. Nuttig, fijn en met ontspanning tot gevolg!

Meer lezen

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?