Inhoudsopgave

  acro yoga

  De basis van Acro Yoga is dat je het samen doet. Dit is geen les waarbij je houdingen uitvoert en waarbij je alleen op je eigen lichaam focust. Acro Yoga doe je met twee of drie personen en alle drie heb je je eigen rol. Het lijkt niet op een gewone yogales: je werkt samen en leert op elkaar vertrouwen. Deze vorm van yoga combineert:

  • Het speelse van acrobatiek
  • Het fysieke van Yoga
  • Het contact van een Thaise massage

   

  Wat is Acro Yoga?

  Ga je Acro Yoga doen, dan weet je dat je geen gewone yoga gaat doen. Je werkt tijdens een Acro Yoga sessie samen met twee anderen. Er zijn:

  1. de base (basis)
  2. de flyer (de vlieger)
  3. de spotter

  Deze laatste zorgt voor de veiligheid, controleert of alles goed gaat en assisteert indien nodig. Wat jullie gaan doen combineert elementen uit de acrobatiek met yoga. Zo zal de base de flyer met zijn of haar voeten of handen in de lucht houden, de flyer zal proberen zo goed mogelijk in balans te blijven en te proberen te ontspannen. Dit vergt concentratie en vertrouwen in de base. Deze yogavorm wordt weleens verward met Aerial Yoga maar er zijn duidelijke verschillen tussen Acro Yoga en Aerial Yoga.

   

  wat is acro yoga

  Effecten van Acro Yoga

  Effecten op de flyer

  Doordat je als flyer op de voeten, handen of schouders van de base balanceert, leer je:

  1. je overgeven
  2. vertrouwen hebben

  Het bewaren van je evenwicht versterkt je spieren, maar geeft ook veel ontspanning, zoals bij een Thaise massage. Je kunt zo bijvoorbeeld veel spanningen in de rug loslaten.

  Het gevoel dat je in de lucht zweeft, werkt diep in op je bewustzijn. Het wordt niet voor niets therapeutisch vliegen genoemd.

  Je kunt veel vrijheid ervaren en het vergt een goede samenwerking, waarbij er duidelijk gecommuniceerd wordt. Je geeft als vlieger aan wat je nodig hebt, waar er bijvoorbeeld meer gesteund of juist losgelaten kan worden.

   

  Effecten op de base

  De base is degene die de vlieger omhoog houdt. Als base:

  1. geef je de ander een gevoel van veiligheid en vertrouwen
  2. zorg je voor stabiliteit en biedt je je partner de mogelijkheid te vliegen

  Belangrijk is een duidelijke communicatie, waarbij je goed luistert en reageert op de signalen van de vlieger. Je ontwikkelt sterke benen, armen en een krachtige core.

   

  Kenmerken van Acro Yoga zijn:

  • Speelsheid
  • Uitdaging
  • Aanraking
  • Vertrouwen
  • Samenwerken
  • Communiceren
  • Dynamisch


  Bij Acro Yoga is het verleidelijk om te snel over te gaan tot ingewikkelde houdingen. Maar het is belangrijk vertrouwen op te bouwen. Ook een goede warming up is van belang.


  We hopen dat je voldoende antwoord hebt op de vraag: Wat is Acro Yoga? En wensen je veel ontspanning en plezier toe!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.
  Heb je feedback voor ons?