Wat is het verschil tussen Acro Yoga en Aerial Yoga?

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 06-4-2018 in Soorten yoga

  Acro Yoga en Aerial Yoga worden niet altijd in een adem genoemd maar omdat ik wel af en toe de vraag krijg wat het verschil is, zet ik deze twee yogavormen op een rijtje. Ik raad je wel aan om proeflessen te volgen, zodat je zeker weet wat het is en wat bij je past!

   

  Voordat ik wat overeenkomsten en verschillen tussen Acro en Aerial Yoga uitleg, eerst een korte uitleg van beide yogavormen.

   

  Wat is Acro Yoga?

  Acro Yoga is een combinatie van:

  • het spirituele van yoga
  • het speelse van acrobatiek
  • de ontspanning van Thaise massage

  Je beoefent Acro Yoga met minimaal twee en bij voorkeur met drie personen:

  1. een vlieger
  2. een basis
  3. een spotter

  De vlieger doet yogaoefeningen in de lucht, de basis zit/ligt op de grond om te ondersteunen en de spotter kijkt, stuurt bij en helpt op deze manier blessures te voorkomen.

   

  Wat is Aerial Yoga?

  Aerial Yoga is een yogavorm die je beoefent met een soort hangmat die aan het plafond hangt. Je maakt gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht en hierdoor kun je optimaal ontspannen en je lichaam soepeler maken. Meer lezen over Aerial Yoga?

   

  verschil acro aerial yoga vrouw hangt achterover in doek aan plafond

  Wat zijn de overeenkomsten tussen Acro en Aerial Yoga?

  • Bij beide vormen heb je het gevoel van zweven: bij Aerial Yoga door het doek waar je in hangt en bij Acro Yoga je de rol van vlieger hebt
  • Bij beide vormen maak je gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht. Jouw gewicht wordt opgevangen door het doek, of door degene die de basis is
  • Bij beide vormen is (het ontwikkelen van) vertrouwen heel belangrijk! Bij Aerial Yoga moet je op het doek vertrouwen en bij Acro Yoga op andere mensen
  • Zowel bij Acro als bij Aerial kun je je rug ondersteboven laten uithangen en dit geeft (als je weer op de grond staat) een tintelend gevoel in je lichaam: nieuwe energie!
  • Het zijn allebei relatief nieuwe (ongeveer 20 jaar oude) yogavormen
  • Deze vormen doe je niet zo makkelijk thuis: vanwege het doek, de mede yogi’s, maar ook omdat begeleiding verstandig is

   

  verschil acro aerial yoga twee mensen doen acro yoga oefening

  Wat zijn de verschillen tussen Acro en Aerial Yoga?

  1. Het eerste verschil is dat je Aerial Yoga alleen beoefent en Acro Yoga met meerdere mensen. Je bent bij Aerial Yoga dus meer op jezelf gericht en bij Acro Yoga ook op de andere yogi’s. En dit is bevorderlijk voor de intimiteit, communicatie en misschien ook het plezier.
  2. Het tweede verschil is dat Acro Yoga wat minder geschikt is als yoga voor beginners (of in elk geval is het belangrijk met eenvoudige oefeningen te starten!) en Aerial Yoga juist wel. Dit laatste komt omdat het doek bij Aerial Yoga je optimaal ondersteunt waardoor je waarschijnlijk houdingen kunt doen die anders nog niet mogelijk waren voor je.
  3. Beide vormen zijn leuk en ontspannend maar bij Aerial Yoga ligt de focus iets meer op ontspanning en bij Acro Yoga wat meer op fun.

  Bij beide vormen is het prettig om een wat dikkere yogamat te gebruiken, ook al wordt Acro Yoga ook gewoon in het gras gedaan. Deze dikkere yogamatten zijn heel geschikt voor een 'zachte landing'!


  Ik hoop dat je een goed antwoord hebt gekregen op de vraag: wat is het verschil tussen Acro Yoga en Aerial Yoga?

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?