Wat is Aerial Yoga?

Inhoudsopgave

  Karin Meulink

  Gepubliceerd op 11-3-2017 in Soorten yoga

  Ik prijs me ontzettend gelukkig dat ik al 20 jaar fulltime bezig mag zijn met mijn grote passie: yoga. Ik beoefen verschillende yogavormen en wil jullie in deze blog graag meenemen naar een yogavorm waar ik helemaal ondersteboven van ben: Aerial Yoga.


  Wat is Aerial Yoga?

  Een aantal jaren geleden werd er ineens een vreemde stellage opgebouwd op het Yogafestival in Terschelling, waar ik al jaren les geef. Het bleek een solide constructie van buizen te zijn waar grote doeken met carabiners aan bevestigd werden.

  Ik ben er naartoe geslopen, toen ik dacht dat niemand mij in de gaten hield, en wilde op onderzoek uit gaan. Ik werd natuurlijk meteen gesnapt….... en er werd me voorgedaan hoe je veilig ondersteboven in de doek kon gaan hangen. Het bleek Aerial Yoga te zijn.

   

  Wat kenmerkt Aerial Yoga?

  De hangmat zorgt ervoor dat:

  • De compressie uit je wervelkolom wordt gehaald
  • De spanning uit je nek en schouders wordt gehaald
  • Je meer bewegingsvrijheid en ruimt ervaart  Aerial Yoga: je wordt instantly extatisch

  Het ondersteboven uithangen van je rug, en vooral het effect daarvan, ken ik van het therapeutisch vliegen uit de Acro Yoga. Eenmaal terug in je normale stand, met beide benen op de grond, geeft dit een waanzinnige boost aan je hele systeem. Tegelijkertijd levert het een weldaad van veranderende energiestroom op die je 'instantly' extatisch maakt. Een 100% natuurlijke drug dus eigenlijk!!

  Het verschil met Acro Yoga is dat je daarbij altijd iemand nodig hebt om samen mee ondersteboven te hangen.  Bij Aerial Yoga kun je het allemaal zelf! En ik zie dit als een groot voordeel.


  Bij Aerial Yoga werk je al hangend aan je balans, kracht, souplesse en vertrouwen


  Ruimte in je lijf door Aerial Yoga

  Wanneer je gaat analyseren wat je nu eigenlijk doet in een Aerial yogales, kom ik tot de eenvoudige conclusie dat je ruimte aan het maken bent in je lichaam, en vooral tussen de wervels. Ik raad in mijn yogaschool Villa Yoga inmiddels dan ook iedereen aan om voor aanvang van welke les dan ook, een minuutje of 5 ondersteboven te gaan hangen in het doek.

  Je gaat op die manier de les in met het effect wat je normaal na de les pas hebt. En dan begint je les nog! Hoe cool is dat?!


  Geef jezelf minimaal twee of drie Aerial Yogalessen om uit te proberen wat je met een Aerial Yoga doek allemaal kunt doen. Het vergt soms wat inspanning om de techniek onder de knie te krijgen en te gaan begrijpen hoe je veilig kunt bewegen. Maar het is absoluut de moeite waard!

  Ik hoop dat jullie een antwoord hebben gekregen op de vraag: Wat is Aerial Yoga? 

  Meer inspiratie nodig?
  Karin Meulink

  Yoga addict | Rotterdamse | Netwerker | Mama van 3 kinderen

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?