Yoga voor beginners: 6 tips om goed te starten

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 08-6-2017 in Soorten yoga

  Overweeg je yoga voor beginners?

  Deze zes tips helpen je om een fijne en goede start te maken als beginnende yogi!

   

  Yoga voor beginners, tip 1: yoga is voor iedereen

  Is yoga niet zweverig? Is het niet zwaar? Ga je überhaupt wel zweten? Ongetwijfeld vraag je je van alles af als je als beginner goed wilt gaan starten.

  Het antwoord is simpel: yoga is voor iedereen. Dus ook voor jou als drukke, werkende, zorgende vrouw. Mits je de juiste keuze maakt voor de yogavorm, de school en de leraar.

  Yoga leert je om bewuster (met meer aandacht) om te gaan met je lijf en je hoofd. En dat is voor iedereen nuttig in deze mooie, maar snelle tijd van internet, smartphones, Netflix en Social Media.

   

  Tip 2 om te starten: kies de juiste yogavorm

  Vraag jezelf om te beginnen af: wat wil ik bereiken met yoga? Wil je vooral:

  •       een sterker en soepeler lichaam?
  •       meer rust in je hoofd?
  •       aan een goede houding werken?

  Je doel is belangrijk in je keuze voor een yoga vorm. Zo zijn er vormen waarbij de nadruk ligt op fysieke inspanning, maar ook op spirituele ontwikkeling of mentale ontspanning.

  Voor inspiratie, bekijk mijn overzicht van verschillende yogavormen.

   

  yoga-voor-beginners-6-tips-om-te-starten-FB-klein

  Yoga voor beginners, tip 3: de juiste leraar

  Minstens zo belangrijk als je keuze voor de juiste yogavorm, is de leraar/lerares waar je les van krijgt.

  Het is belangrijk dat deze persoon een voor jou prettige stem heeft, ‘jouw taal spreekt’ en jou op een fijne manier kan begeleiden. Als je deze klik niet hebt, zegt dat niets over de professionaliteit van de leraar, maar blijkbaar past hij of zij niet bij jou. En doe gewoon op verschillende scholen in je buurt een proefles! 

   


  Tip 4 om te starten: geef het even de tijd

  Eén proefles is te weinig om goed te kunnen bepalen of je het wat vindt of niet. Yoga is anders dan sporten en dat heeft even tijd nodig.

  Je doet soms oefeningen die je niet gewend bent, hoort woorden die je nog niet zo goed kent en je moet misschien wennen aan het feit dat het niet gaat om competitie en prestatie.

  Ons advies (uit eigen ervaring!) is: geef jezelf drie maanden de tijd, ga er met een 'open mind' in en beslis niet te snel.

   

  yoga-voor-beginners-6-tips-om-te-starten-hemdjes

  Yoga voor beginners tip 5: de juiste kleding

  Moet je een hele nieuwe garderobe aanschaffen als je met je yogalessen voor beginners start? Zeker niet! Wacht even een paar lessen voordat je gaat shoppen. Je hebt vast wel een joggingbroek, hemdjes en een paar lekkere vestjes in je kast liggen. Ben je al wel aan shoppen toe? Bekijk dan deze speciale yogakleding voor dames.


   

  Tip 6 om te starten: lees een boek

  Je zult de fijne effecten van yoga pas ervaren als je het DOET, maar ik kan me ook voorstellen dat je eerst iets wilt lezen over yoga voordat je begint.

  Er wordt veel over yoga geschreven in zowel boeken als magazines. Kies een boek over yoga voor beginners bijvoorbeeld, bol.com staat er vol mee.

  Of koop een yoga- of gezondheidstijdschrift (Yoga Magazine, Happinez en vele anderen!) in de winkel en krul jezelf lekker op op je bank.

  Ook als je begint met yoga, is een fijne yogamat een goede investering. Deze kun je thuis, in de studio en op een festival gebruiken. Bekijk de mogelijkheden van een nieuwe yogamat.

  Ik wens je heel veel yogaplezier en ontspanning toe!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?