Afvallen met yoga: de kerstkilo’s eraf!

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 07-1-2018 in Yoga weetjes

  Loop jij ook al weken rond met je riem op een gaatje extra? Is het tijd om de kerstkilo’s te lijf te gaan? Januari is traditiegetrouw de maand van de goede voornemens en dus ook het moment om aan de lijn te doen. Minder snacken, anders eten en meer bewegen is bij iedereen wel bekend.

  Maar wist je dat yoga ook kan helpen bij afvallen?

   

  Kerstkilo’s eraf na de decembermaand

  Veel mensen hebben ermee te maken: december is een maand vol gezellige momenten met vrienden, collega’s en familie. En hier wordt vaak veel en lekker bij gegeten en gedronken, met als gevolg: een paar kerstkilo’s erbij! En hoe gezellig het ook allemaal was, toch is het fijner als je deze kilo’s weer kwijt raakt. 


  afvallen met yoga kerstkilo's kwijt centimeters verliezen

  Waarom helpt yoga bij afvallen?

  Er zijn meerdere redenen waarom yoga helpt bij afvallen in de strijd tegen de kerstkilo's. Denk bijvoorbeeld aan:


  1. Yoga stimuleert je spijsvertering

  Dit komt natuurlijk omdat je in beweging bent maar ook omdat bij veel yogahoudingen je organen feitelijk een massage krijgen en gestimuleerd worden. In het geval van je spijsvertering is dit vooral een massage van de darmen en buik. En die spijsvertering kan wel een beetje hulp gebruiken bij het afvallen van de kerstkilo's :-)


  2. Yoga helpt je spieren te versterken

  Ondanks dat yoga en sport 2 heel verschillende dingen zijn, verstevigen veel yogahoudingen alle spieren in je lichaam op een bewuste manier. Je zoekt je grenzen op en je spant vaak meer spieren aan dan je denkt! 


  3. Yoga pakt ‘probleemgebieden’ aan, zoals buik, billen en benen

  Deze gebieden komen in veel yogahoudingen wel aan de orde, maar er zijn ook speciale yogahoudingen die heel gericht werken op deze onderdelen van je lichaam. Zo wordt je buik getraind als je de Boot of de Plank beoefent en werk je aan je benen als je de Krijgers of de Stoel uitvoert.

   

  En last but not least:

  4. Door yoga leer je beter voelen dat je genoeg gegeten hebt

  Yoga leert je om je lijf beter te voelen zodat je eerder merkt dat je genoeg gegeten hebt. Daarnaast is algemeen bekend dat je lichaam, na een tijdje yoga beoefenen, automatisch vaker vraagt om gezonde dingen. 


  afvallen met yoga kerstkilo's yogamat yogablok yogariem

  Wil je thuis aan de slag met yoga? Lees dan: 

  Als je al weet wat je nodig hebt, bekijk dan hier mijn tips voor de aanschaf van je eigen yogamaterialen.


  Welke yogavormen zijn geschikt om af te vallen met yoga?

  Binnen de yoga zijn er natuurlijk yogavormen die extra geschikt zijn om af te vallen. Ik noem er een paar:

  • Hot Yoga. Met Hot Yoga bedoel ik alle yogavormen die in een warme ruimte plaatsvinden. De warmte (meestal tussen de 25 en 40 graden) zorgt voor snellere afvoer van afvalstoffen omdat je nu eenmaal sneller gaat zweten.
  • Bikram Yoga. Bikram Yoga is een vorm van Hot Yoga, welke je beoefent in een ruimte van 40 graden. Bikram Yoga is een heerlijke en pittige work-out-achtige yogavorm die ook nog eens behoorlijk goed is voor je focus. Je voert 26 houdingen uit terwijl je zoveel mogelijk naar jezelf kijkt in een spiegel. Door deze focus kun je merken dat je hoofd rustiger wordt.
  • Ashtanga Yoga. Ashtanga Yoga is een vorm van (dynamische) flow yoga, waarbij de adem de houdingen eigenlijk aan elkaar verbindt zodat de les 1 lange yogaoefening is. Afhankelijk van de houdingen en de docent kan dit een heerlijke fysieke uitdaging zijn!
  • Power Yoga, wat eigenlijk afgeleid is van Ashtanga Yoga. Vaak zijn het wat kortere lessen dan Ashtanga Yogalessen, waardoor ze iets geschikter zijn voor beginners. Maar probeer het vooral uit want hoe je het ervaart is heel persoonlijk!

   

  Ik hoop dat je overtuigd bent van het feit dat afvallen met yoga je helpt bij de kerstkilo’s eraf krijgen. Ik wens je een heel gezond en gezellig nieuwjaar!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?