Wat is een yogariem? Tips voor gebruik!

Inhoudsopgave

    Gepubliceerd op 21-8-2017 in Yogamaterialen

    Heb je weleens last van te korte ledematen of stijfheid? Gebruik een yogariem en lees hier mijn tips voor het gebruik! Want een yogariem kan je heel gemakkelijk helpen om je yogahoudingen correct uit te voeren en dus soepeler te worden. 


    Wat is een yogariem?

    Een yogariem (ook wel een ‘yoga strap’ genoemd) is een riempje, wat je om je handen, voeten of andere lichaamsdelen kunt doen. Het riempje ondersteunt je bij de wat lastigere yogaoefeningen en helpt je op deze manier om de oefeningen zonder onnodige moeite toch correct uit te voeren.


    Hoe gebruik je een yogariem?

    Er zijn meerdere manieren om de yogariem te gebruiken, zoals:

    1. Als je ergens niet bij kunt, zoals je handen die elkaar niet kunnen raken
    2. Bij korte spieren, zoals korte hamstrings waardoor je je benen lastig helemaal uitgestrekt krijgt 

     

    wat is een yogariem tips gebruik makkelijker yoga beoefenen

    Situatie 1: als je ergens niet bij kunt

    Stel, je wilt je ene hand bovenlangs op je rug leggen en je andere hand onderlangs, zodat ze elkaar op de rug ‘een hand kunnen geven’. Voor veel mensen is dit niet makkelijk uit te voeren.

    Als je het riempje gebruikt als verlengstuk van je handen en aan beide kanten vastpakt, doe je de houding toch op de juiste manier. 

     

    wat is een yogariem tips gebruik hulp bij yogaoefening hamstrings

    Situatie 2: als je spieren te kort zijn

    Misschien herken je dit wel: je doet de zittende vooroverbuiging of je ligt op je rug met je benen gestrekt de lucht in. Als je dan niet makkelijk vooroverbuigt of je benen kunt strekken, kun je een riempje om je voeten doen en hier zachtjes aan trekken.


    wat is een yoga riem extra lang

    Hieronder lees je waar je allemaal op kunt letten als je een yogariem gaat kopen. Hier alvast suggesties voor mooie, fijne én yogariemen in verschillende kleurtjes!


    Wat voor soorten yogariemen zijn er?

    Je kunt van alles kiezen, zoals verschillende:

    • Lengtes
    • Breedtes
    • Sluitingen
    • Materialen
    • Kleuren


    Lengte

    Afhankelijk van je eigen lengte en waarvoor je de riem wilt gaan gebruiken, kies je de lengte. Grofweg zijn er lengtes tussen de 180 en 300 cm. Als je bijvoorbeeld vaak samen yoga doet en de riem gebruikt om samen oefeningen te doen, is het slim om een wat langere yogariem te kopen.


    Breedte

    Qua breedte kijk je naar de grootte van je handen en hoe jij er de meeste grip op kunt hebben. Over het algemeen zijn yogariemen 3 a 4 cm breed.

     

    Sluitingen

    Er zijn verschillende soorten sluitingen, maar de metalen ring en de kunststof gesp worden het meeste gebruikt.  Voordeel van de gesp is dat je hem kunt vastklikken op 1 stand. Aan de andere kant kan dit ook een nadeel zijn, omdat de riem op deze manier niet makkelijk mee beweegt als je verder komt in de houding of juist een stukje terug gaat.


    Materiaal

    De meeste yogariemen worden gemaakt van katoen: stevig, het ziet er mooi uit en is makkelijk te wassen. Een ander voordeel van katoen: het is in alle kleuren van de regenboog beschikbaar!


    Wat kost een yogariem?

    Als je een yogariem gaat kopen, moet je rekenen op een uitgave van ongeveer €8 a €20. Dit valt dus wel mee!

    Ik heb een aantal fijne en mooie exemplaren op een rijtje gezet voor je, dit zijn mijn aanraders voor yogariemen


    Ik hoop dat ik je vraag ‘wat is een yogariem’ voldoende beantwoord heb met mijn tips voor gebruik. Heel veel plezier ervan en ik wens je soepele spieren toe!

     

    Meer inspiratie nodig?

    Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

    Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

    Deel deze blog met een vriendin!

    3 x Wereld van Yoga

    • Alle info over Yoga
    • Toegankelijke uitleg
    • Niet zweverig
    Meer over ons!

    Op de hoogte blijven?

    Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

    Meld je aan
    Heb je feedback voor ons?