Yoga voor mannen: niet voor watjes

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 24-4-2017 in Yoga voor iedereen

  Yoga voor mannen: is dat niet voor watjes?

  Nee, de groep mannen die aan yoga doet groeit en dat is niet zonder reden! Met yoga werk je aan een ontspannen mind, maar er zijn ook vormen die niet onder doen voor een complete fitness workout. Hiermee werkt ook jouw man effectief aan zijn stabiliteit en kracht. En dat heeft ook een positieve invloed op de beoefening van voetbal, hockey of andere sporten!


  Yoga voor mannen: warming up

  In bladen, op TV en op internet zie je steeds vaker dat profsporters yoga gebruiken als aanvulling op hun training. De Neerwaartse Hond als warming up of de Kindhouding als cooling down: veel sportteams kunnen niet meer zonder!

   

  Goed tegen stress

  Daarnaast is het algemeen bekend dat yoga goed is tegen stress en de enorme informatiestromen waar (werkende) mensen tegenwoordig mee te maken hebben. En veel mannen hebben drukke banen, dus ook zij kunnen meer rust en balans gebruiken, zowel op fysiek als op mentaal niveau.


  Regelmatige beoefening van yoga levert behalve een krachtig lichaam, ook meer weerbaarheid tegen stress op. Veel gehoorde effecten zijn:

  • Beter omgaan met deadlines
  • Hogere concentratie
  • Een beter geheugen

   


  Welke vormen zijn geschikt als yoga voor mannen?

  Ook voor mannen geldt natuurlijk dat ze goed moeten kijken naar hun doel met yoga:

  1. Willen ze meer mentale rust? Dan zijn de rustigere vormen zoals Yin Yoga of Dru Yoga een goede keuze.
  2. Willen ze meer fysieke uitdaging? Ook dan is er aanbod genoeg: van Bikram Yoga tot Power Yoga en van Ashtanga Yoga tot Iyengar Yoga. Allemaal met hun eigen invalshoek en stijl maar allemaal goed voor de ontwikkeling van fysieke kracht.

  Wil je nog wat meer lezen over verschillende yogavormen?


  yoga voor mannen ontspanning werk 

  Wat zijn de voordelen van yoga voor mannen?

  In het algemeen levert yoga mannen dus een betere balans op in hun drukke leven. Door ook aandacht te besteden aan hun mentale conditie, komen ze tot betere sport- en werkprestaties en zitten ze lekkerder in hun vel.

  Concreet betekent dit o.a.:

  • Meer rust in het hoofd
  • Grotere effectiviteit
  • Gezonder en gelukkiger leven
  • Krachtiger lichaam
  • Beter omgaan met werkdruk

  Wat trek je als man aan als je aan yoga gaat doen? Je kunt gewone jogging- of sportkleding aantrekken maar nog fijner is het om echte yogakleding voor mannen te dragen!

  Is het je wat duidelijker geworden waarom yoga voor mannen een heel goed idee is? Ik wens jouw man heel veel yogaplezier en ontspanning toe!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?