Buiten Yoga in het Rotterdamse Vroesenpark

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 03-7-2018 in Yoga voor iedereen

  Wat een zonneschijn! Hoog tijd om eens een lesje buiten yoga van mijn lieve buurvrouw Malou Zuur van LouZen mee te maken. Zij geeft bij mooi weer 2 keer per week een yogales in het Vroesenpark in Rotterdam, bij ons om de hoek.

   

  Malou is het ‘model’ van onze blogs over yogahoudingen, dus ik weet dat ik in goede handen ben. En vorige week dinsdagavond was ik van de partij. Optimistisch als ik was, had ik eerst even lekker een uurtje gesport om vervolgens een ontspannende yogales tussen de fluitende vogeltjes te gaan volgen....

   

  Pruttelende barbeques

  Aangekomen in het Vroesenpark, strijken we (mijn 10 mede-yogi’s en ik) neer in de zon. Het Vroesenpark is deze dagen lekker druk en het is een mooie mindfulness oefening om me niet te ‘hechten’ aan de rinkelende glazen, sportende mensen en pruttelende barbeques.

   

  buiten yoga rotterdam neerkijkende hond

  Buiten Yoga met een elastieken lichaam

  Malou begint meteen met de les en deze is lekker pittig. Met haar Ashtanga Yoga achtergrond en elastieken lichaam, loodst ze ons eerst door de Zonnegroet A en B heen. Het tempo zit er lekker in en ik heb al snel spijt dat ik eerst gesport heb. Dit is al een work-out op zich :-)

  Na de zonnegroeten gaan we verder met losse asana’s (yogahoudingen) zoals:

  Ook de Opwaartse Hond en Neerkijkende Hond (waarvan Malou de namen in indrukwekkend Sanskriet noemt overigens) komen meerdere keren voorbij. Ik krijg het lekker warm en doe mijn best om er niets van te vinden dat ik trillende armen heb (ik trainde ook met gewichten in de sportles).

   

  Giechelende dames

  De 2 beginnende dames naast mij hoor ik af en toe giechelen of tegen elkaar zeggen: “dat kan mijn lichaam dus echt niet!”

  Ik kan me best voorstellen dat je als beginner even moet wennen aan het tempo en intensiteit maar Malou stelt iedereen op het gemak. Ook vertelt ze dat je altijd in Kindhouding kunt gaan zitten en dat er aangepaste variaties zijn op elke asana.

  Zo doen we na elke losse asana een korte Vinyasa om warm te blijven (je kunt snel afkoelen bij statische houdingen) en ook hier is een variatie op mogelijk. Een Vinyasa is een (mini)flow van houdingen die je met ondersteuning van je ademhaling uitvoert. 


  Wil je weten wat het verschil is tussen Ashtanga en Vinyasa Yoga?

   

  buiten yoga rotterdam dunne flxbl yogamat


  Lekker ontspannen

  Als we klaar zijn, liggen we lekker bij te komen in Savasana. Heerlijke ontspanning na een fijne inspanning. Ik heb een fijne les gehad. Malou is enthousiast, kundig en betrokken. En hoewel mijn voorkeur meer ligt bij Yin Yoga, omdat ik al best wel Yang ben in mijn dagelijkse leven, ga ik zeker nog een keer aanhaken bij deze dynamische zomerles!

   

  buiten yoga rotterdam vroesenpark malou louzen

  Malou geeft met haar bedrijf LouZen op verschillende plekken Acro Yoga, Ashtanga Yoga en Yoga in de klas. En ze is heel actief op Instagram!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?