3 redenen om na de vakantie te beginnen met Hatha Yoga

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 26-8-2017 in Soorten yoga

  Is de vakantie weer voorbij? En het gewone leven weer begonnen? Ik geef je drie redenen om na de vakantie te beginnen met Hatha Yoga. Want als er één manier is om tijdens je drukke dagelijkse leven tot rust te komen, is het wel Hatha Yoga!

   

  Hatha Yoga is eigenlijk de basis van veel andere yogavormen (en daardoor is Hatha Yoga de meest beoefende yogasoort) en wordt gekenmerkt door een combinatie van met name:

  •  Fysieke yogahoudingen (asana’s)
  • Ademhalingsoefeningen 

  Daarnaast wordt er in de lessen ook regelmatig aandacht besteed aan:

  • Meditatie oefeningen

   

  Wat zijn de drie redenen om na de vakantie te beginnen met Hatha Yoga?

   

  3 redenen hatha yoga na vakantie soepel lichaam strand

  Reden 1: Soepelheid vasthouden met asana’s

  Als je op vakantie bent, bent je vaak lekker ontspannen. Je lichaam houdt dan minder stress en spanning vast dan in je drukke dagelijkse bestaan. En dit voel je: wellicht heb je minder last van je rug, nek of stijve spieren.

  Hou dit effect vast door met Hatha Yoga te werken aan de soepelheid van je lichaam! Door regelmatig Hatha Yoga te beoefenen word je je bewuster van de spanning en leer je deze beetje bij beetje los te laten. Hierdoor ontstaat er ruimte in je lichaam!

  Voorbeelden van yogahoudingen binnen de Hatha Yoga zijn:

  1. De Neerkijkende Hond
  2. De Zittende Twist
  3. De Kaars of Schouderstand

   

  Reden 2: Je (levens)energie op peil houden met je ademhaling

  Je hebt het vast weleens gehoord: ademen is leven. En natuurlijk is dat logisch, want we kunnen niet zonder adem. Maar de manier waarop en de mate waarin wij (diep) ademen, heeft ook veel invloed op ons energieniveau. Op vakantie lukt dit vaak beter dan thuis omdat je dan meer ontspannen bent.

  Met de ademhalingsoefeningen die je bij Hatha Yoga doet, kun je leren om dit (vakantie)effect gewoon op maandagavond in je les te bereiken. En dat is natuurlijk enorm fijn en handig! Een voorbeeld van een goede ademhalingsoefening is de Sniper Breath.

   

   

  3 redenen hatha yoga na vakantie rust meditatie natuur

  Reden 3: Rustige geest trainen met meditatie

  Onze geest is in altijd erg druk. We hebben gemiddeld ongeveer 80.000 gedachten per dag! Daarnaast hebben we te maken met ontzettend veel prikkels en dat kan onze geest eigenlijk niet meer zo goed aan.

  Op vakantie heb je hier waarschijnlijk niet zoveel van gemerkt: kabbelende beekjes, golven op het strand en fluitende vogels. Deze rust heeft dus een bepaald effect op je geest. Dit effect kun je ook bereiken door te mediteren en dat gebeurt regelmatig in Hatha Yogalessen!

  Als je start met Hatha Yoga, is het fijn om een eigen yogamat te hebben die niet te dik (10 mm of meer) of te dun (minder dan 3 mm) is. Bekijk hier onze suggesties voor goede yogamatten!


  Ik heb je drie redenen gegeven om na de vakantie te beginnen met Hatha Yoga. Ik hoop dat je het gaat proberen en wens je veel rust en plezier op de mat!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?