Yoga vakantie: je batterij opladen met yoga

Inhoudsopgave

  Yoga vakantie: je batterij opladen met yoga

  Gepubliceerd op 22-10-2017 in Yoga en vakantie

  Denk jij weleens bij jezelf:

  • “Heerlijk, mijn wekelijkse yogales, maar ik zou graag nog dieper willen ontspannen”
  •  “Zalig om even met helemaal niemand rekening te hoeven houden….”

  Dan is een yoga vakantie misschien wel iets voor jou! Tijdens een yoga vakantie heb je de tijd om je batterij echt helemaal op te laden. En je maakt kennis met yoga (en misschien ook mindfulness), wat altijd handig is om op terug te vallen in je dagelijkse leven.


  Wat kenmerkt een yoga vakantie?

  Wat maakt een yoga vakantie nou eigenlijk een yoga vakantie? In de meeste gevallen zijn minimaal deze 3 elementen aanwezig:

  • Een locatie in of vlakbij de natuur. De meeste yoga vakanties vinden plaats in de natuur. De natuur heeft een rustgevende en gezonde werking op je lichaam en brein: weinig prikkels, gezonde buitenlucht en geschikt voor fietsen en wandelen.


  yoga vakantie batterij opladen gezond eten

  • Gezonde maaltijden. Meestal worden er gezonde (en vaak vegetarische) maaltijden geserveerd tijdens een yoga vakantie. Hard core yogi’s zijn van mening dat je niemand met woorden of daden pijn mag doen en dat geldt ook voor dieren. Ze eten daarom weinig of geen vlees. Verder zorg je met gezond voedsel natuurlijk goed voor je lichaam. 
  • Minimaal 1 yogales per dag. Uiteraard doe je tijdens een yoga vakantie minimaal 1 yogales per dag. Ook zijn er vaak aanvullende lessen zoals mindfulness of meditatie. Heerlijk als je al ervaren bent en een geweldige mogelijkheid om ermee kennis te maken als je net begint. 

    

  yoga vakantie batterij opladen eiland

  Waarom is een yoga vakantie geschikt om je batterij op te laden?

  Behalve dat je lekker tot rust komt en kennismaakt met yoga, is het bijna een eerste levensbehoefte van ons lichaam en ons brein geworden. We leven tegenwoordig in zo’n drukke, digitale tijd dat we bijna 24/7 ‘aan staan’.

  Ons brein kan het eigenlijk helemaal niet meer aan en om te ‘overleven’ in deze snelle informatiewereld, is het noodzakelijk dat je je af en toe even terug trekt ‘op een eilandje’. En een yoga vakantie is het perfecte eilandje!


  Waar ga je naartoe op yoga vakantie?

  Bali, Thailand, Ibiza: de meest prachtige locaties komen voorbij. Heerlijk voor als je wat meer geld te besteden hebt, meer tijd hebt of persé van de zon wilt genieten. 

  Maar ook bij een wat krapper budget of minder tijd kun je heerlijke locaties vinden. Ga een lang weekend naar Limburg, een midweek naar de Ardennen of een paar dagen naar de Waddeneilanden. 


  Mini Yoga Retreats

  Wil jij je een keer een hele dag laten onderdompelen in de ontspanning van yoga, meditatie en mindfulness? Op een heerlijke locatie, als cadeautje aan jezelf? Bekijk hier mijn Mini Yoga Retreats, een soort mini yogavakantie, speciaal voor drukke, werkende, zorgende vrouwen die te weinig aan zichzelf toekomen!


  Op vakantie neem je liever geen dikke, zware studio yogamat mee. Lees hier welke reis yogamatten voor vakantie handig zijn.

  Ik wens je heel veel ontspanning en plezier op je yoga vakantie!


  Meer inspiratie nodig?
  Ellen Spoor

  Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?