Yoga op het strand

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 07-9-2022 in Yoga en vakantie

  Yoga op het strand beoefenen? Is dat niet heel wiebelig en onhandig, met al dat zand?

  Ik kan me je vraagtekens voorstellen, maar ik moet zeggen: ik ben hooked. Zelfs met een fris windje ben ik op de mat op het strand te vinden. Ik vertel je graag meer!

   

  Waarom yoga op het strand?

  Het is misschien een open deur maar: het is zoooo heerlijk om yoga te doen met uitzicht op de zee! En met het geluid van golven op de achtergrond.

  Het is natuurlijk meer dan bekend dat de natuur en haar geluiden heel bevorderlijk werken op je stressniveau. En helemaal met een lekker zonnetje erbij natuurlijk.

  En je bent nergens méér verbonden met alle elementen dan op het strand.


  Zelf vind ik het heerlijk om op zondagochtend te gaan of juist naar een zonsondergang les in de avond. Daarna natuurlijk nog éven een drankje bij mijn favoriete strandtent en ik heb een instant vakantiegevoel.

   

   

  yoga op het strand vakantie


  Hoe doe je yoga op het strand?

  Je kunt natuurlijk zelf je mat uitrollen maar mijn ervaring is wel dat je nog meer wordt meegenomen in de ontspanning als je echt een les volgt.

  In het begin is het misschien even wennen dat je geen harde, vlakke ondergrond hebt maar dat vergeet je snel. Én: het is heel bevorderlijk voor je balanshoudingen.

  Ook de zandkorrels wen je snel aan. In het begin zat ik ze fanatiek van mijn matje af te vegen maar inmiddels zie ik het als een natuurlijke scrub.

   

  Ik vind zelf zowel een rustige yogavorm (zoals Yin Yoga) als een wat actievere vorm (zoals Vinyasa Yoga) heerlijk op het strand.

  Die laatste is trouwens ook ideaal als opwarmer voor als je gaat surfen.

  Yoga en surfen is een combinatie die je steeds meer ziet en dat is niet voor niets!

   

  divider-wereld-van-yoga 


  Wat heb je nodig voor yoga op het strand?

   

  Yoga mat

  Om te beginnen een yoga mat die een beetje ‘vies’ mag worden. Soms kun je het zand er niet meteen helemaal van afvegen dus neem niet je fonkelnieuwe studiomat mee. Ook schelpjes en andere strandschatten kunnen je mat beschadigen. 

  Je kunt natuurlijk kiezen voor een wat dikkere yogamat, zodat je een wat stevigere ondergrond hebt, of juist voor een dunne reis yogamat, die je makkelijk mee kunt nemen en (meestal) in de wasmachine kunt doen.

   

  Kleding

  Zorg voor laagjes kleding. Het kan opeens een stuk warmer of kouder worden op het strand en dan is het fijn dat je wat aan of uit kunt trekken. Een vestje of een sjaal is altijd fijn om bij je te hebben.

   

  yoga op het strand zon


  De zon

  Uiteraard wil je niet verbranden dus smeer je in! Ook van een bewolkt weer met een windje kun je aardig rood worden. En een zonnebril is ook fijn: ik sluit zelf niet altijd mijn ogen tijdens een pose of meditatie (ik kijk liever naar de zee of lucht) en dan is een zonnebril wel heel relaxed.

   

  Tijd

  En last but not least: tenzij je op loop- of fietsafstand woont: meestal kost yoga op het strand wel wat tijd. Maar……ik hoop dat jij ook gaat ervaren dat dit het meer dan dubbel en dwars waard is! Wat mij betreft is het de perfecte mini-vakantie.

   

  divider-wereld-van-yoga


  Waar doe je yoga op het strand?

  We hebben natuurlijk vrij veel strand in Nederland, dus in principe kan het overal.

  Zorg wel dat je een beetje rustig strand of tijdstip kiest dus misschien niet zaterdagmiddag om 15.00 uur op het strand van Scheveningen.

  Veel yogastudio’s die vlakbij het strand liggen, doen weleens een yoga op het strand les.

  Maar check vooral ook de website van jouw favoriete strandtent.

  Er zijn genoeg strandtenten die samenwerken met yogadocenten.


  Ik wens je enorm veel ontspanning en plezier met yoga op het strand!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?