Mijn wekelijkse portie Yin Yoga bij Hot Yoga Place!

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 09-3-2018 in Soorten yoga

  Ik heb in het afgelopen jaar zoveel geschreven over yoga, dat het eigenlijk wel tijd is om mijn eigen wekelijkse portie Yin Yoga met jullie te delen!

  Waarom is Yin Yoga het momenteel voor mij? En waarom bij deze studio?

   

  Voorop gesteld: Ik doe nu ongeveer 14 jaar aan yoga en elke keer als ik een nieuwe yogavorm uitprobeer, wil ik die OOK wekelijks gaan beoefenen. Maar……een week heeft maar 7 dagen en ik heb meer te doen dus dat lukt niet. Ik ben qua yoga ‘groot gebracht’ met Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en Bikram Yoga. Allemaal heerlijke en mooie yogavormen.


  mijn wekelijkse portie yin yoga hot yoga place rotterdam theeruimte

  Toen ik vorig jaar in een stressvolle periode ging verhuizen, ben ik een proefles Yin Yoga gaan doen bij Hot Yoga Place. Heerlijk, het was precies wat ik nodig had!

   

  Waarom wekelijkse Yin Yoga?

  Ik ben gewend om redelijk Yang door het leven te gaan: ondanks dat ik best wel mijn rust neem sta ik vaak in de werk-stand, vind ik alles leuk en ga ik graag door. Daarom wilde ik een yogavorm gaan doen die het tegenovergestelde is:

  1. ontspanning
  2. overgave
  3. loslaten

  Na een paar lessen bleek al dat dit heel goed voor me was. Bij Yin Yoga hou je de houdingen vrij lang aan en is het meditatieve aspect vrij groot. Ik voelde dat ik met Yin Yoga voor het eerst echt ‘de diepte in’ ging: dieper dan het oprekken van mijn spieren. En omdat je bij Yin stevig geconfronteerd kunt worden met je grenzen, moet je je weerstand wel leren loslaten!


  mijn wekelijkse portie yin yoga houding melting heart pose

  Een typische Yin Yogahouding is bijvoorbeeld Melting Heart Pose (Anahatasana), een geweldige houding om je schouders soepeler te krijgen.

  Meer weten over de werking en de voordelen van Yin Yoga?

   

  Waarom Hot Yoga?

  Maar waarom eigenlijk de HOT-variant van Yin Yoga? De warmte zorgt er voor mij voor dat ik me extra kan ontspannen, al is het alleen maar omdat je druk maken in de hitte geen pretje is. Verder merk ik dat ik verder kom in de houdingen en voel ik me na de les lekker ‘schoon’ (na de douche dan). De warmte schijnt ervoor te zorgen dat je afvalstoffen beter afvoert en dat vind ik ook een fijn idee!

  Wil je meer weten over de voordelen van Hot Yoga?

   


  yogastudio hot yoga place rotterdam schiebroek lichte yogazaal

  Waarom Hot Yoga Place in Rotterdam Schiebroek?

  Hot Yoga Place is een van de studio’s die in de buurt van mijn huis zitten. En na een paar lessen concludeerde ik dat ik hier voorlopig wel wilde blijven! Het is een ruime studio, lekker licht, met een ruim lesaanbod en heel belangrijk: fijne en goede docenten. De lessen hebben een prettige opbouw en duren 5 kwartier, dus niet te kort en niet te lang. En.......toch ook fijn: met het OV ligt de studio vanaf mijn huis net niet handig, maar er is wel volop gratis parkeerplek.

   

   
  Dit is Hot Yoga Place in een notendop:

  • De studio is gevestigd in Rotterdam Schiebroek
  • De lessen zijn alleen voor dames
  • De lessen worden gegeven in een ruimte van 40 graden
  • Er zijn verschillende yogavormen: Yin, Yang, Power, Hatha en meer
  • Eigenaresse Esther van ’t Wout geeft ook de unieke Mahila® Yoga lessen en –opleiding
  • Je kunt er douchen en een kopje thee drinken na de les
  • Er is ook Hot Pilates!


  Als je meer wilt weten over de verschillen tussen Yin Yoga en actieve yogavormen, lees dan mijn blog over het verschil tussen Yin en Yang Yoga.

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?