Meer liefde door yoga!

Inhoudsopgave

  Meer liefde door yoga!

  Ellen Spoor

  Gepubliceerd op 14-2-2018 in Yoga weetjes

  Het is Valentijnsdag en dus een mooi moment om de relatie tussen yoga en de liefde eens onder de loep te nemen. De liefde is waarschijnlijk het meest besproken, beschreven en bezongen onderwerp in de wereld en dat is niet voor niks! De liefde kan ons meenemen naar hoge bergen en diepe dalen. Hoe haal je met yoga meer uit de liefde?


  Door yoga ga je in het algemeen bewuster in het leven staan:

  • je leeft meer in het moment
  • je leert jezelf beter kennen
  • je hebt minder last van piekeren en stress

  In de liefde kan yoga op meerdere manieren een positieve bijdrage leveren!  Ik geef je 5 redenen waarom dit zo is!


  Hoe ontwikkel je meer liefde door yoga?


  Er zijn 5 redenen waarom er meer liefde ontstaat door yoga:

  1. Yoga zorgt voor mildheid naar jezelf

  Door yoga leer je jezelf beter kennen en accepteren. Je leert dat we allemaal (letterlijk en figuurlijk) mooie en minder mooie kanten hebben. En deze horen er allemaal bij, of je het nu wilt of niet.

  Je ontwikkelt, kortom, meer liefde voor jezelf en dat is hét startpunt voor de liefde. Zonder liefde voor jezelf, geen liefde voor een ander! Cliché, maar waar.

   

  meer liefde door yoga mildheid love geliefden

  2. Yoga zorgt voor mildheid naar anderen

  Ook zul je merken dat je, na een tijdje yoga te beoefenen, milder wordt naar andere mensen. Velen van ons zijn geneigd om te oordelen over anderen, ook als dat helemaal niet nodig of handig is. Deze negativiteit is niet bepaald bevorderlijk voor de liefde.


  Wil je aan yoga doen maar heb je niet zoveel tijd? Lees dan waarom je beter 1 yogaoefening per dag kunt doen dan 1 keer per week een hele les.

  Deze blogs over handige yogaweetjes vind jij vast ook leuk: Lees de blogs!


  3. Door yoga laat je je minder meeslepen door angst

  Door yoga te doen, word je je steeds bewuster van wat er in je hoofd speelt en hoe je lijf aanvoelt. En zul je je gepieker of bepaalde gevoelens eerder opmerken. Daarnaast leer je om er als een soort toeschouwer naar te kijken en je er minder door te laten meeslepen. En dat is natuurlijk super handig als je je op zit te vreten of hij je wel gaat bellen of niet :-)

   

  meer liefde door yoga soepel lichaam genieten


  4. Door yoga leer je meer te genieten van het moment

  In het verlengde hiervan ligt het volgende voordeel van yoga: je gaat over het algemeen steeds meer genieten van het moment. Dit is iets wat wij tegenwoordig niet meer zo goed kunnen, we multitasken ons namelijk een slag in de rondte. Reuze efficient maar niet erg ‘mindful’ als het om genieten gaat. Als je yoga doet, leer je (via je lichaam en je ademhaling) om je aandacht bij ‘het nu’ te houden. Fijn als je lekker met je geliefde uiteten bent, samen gekruld op de bank een boek leest of op het strand loopt.


  meer liefde door yoga hart opener melting heart pose

  Yoga kent veel verschillende soorten houdingen, waaronder hartopeners, die natuurlijk goed passen bij het thema ‘liefde’. Melting Heart Pose is een van deze houdingen, oefen hem thuis met onze handige instructie met video. Zorg hierbij wel voor een goede yogamat!

   

  5. Je voelt je letterlijk lekkerder in je lijf

  Yoga bestaat voor een groot deel uit fysieke houdingen die je met aandacht uitvoert. Je lichaam wordt sterker, soepeler en zich meer bewust van spanning of andere gevoelens. Door goed uit te ademen en te ontspannen leer je om deze spanning los te laten. En daardoor ga je je lekkerder in je lijf voelen, wat natuurlijk heel fijn is bij aanraking!


  Welke yogavorm past bij meer liefde door yoga?

  In principe is elke yogavorm goed om aan je bewustzijn te werken, maar er zijn wel yogavormen die geschikter zijn dan anderen. Zo werken de ontspannende en de wat meer spirituele vormen extra goed in de liefde. Denk hierbij aan Yin Yoga, Kundalini Yoga of Dru Yoga.  

  Wil je meer weten over de verschillende yogavormen? Check wat het beste bij jou past! Naar de yogavormen

  Ben je overtuigd van het feit dat er meer liefde ontstaat door yoga? Ik hoop het van harte!

  Meer inspiratie nodig?
  Ellen Spoor

  Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?