Waarom ben ik met yoga begonnen?

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 25-5-2018 in Yoga weetjes

  Denk je dat yoga alleen iets is voor mensen die naar karton smakende crackers eten en groene drankjes drinken? Hoog tijd dat ik iets meer vertel over mijn eigen start met yoga.

   

  Ellen sporten

  Waarom ben ik ermee begonnen?

  Mensen die mij al wat langer kennen, weten misschien nog dat ik nogal prestatiegericht was. Ik was altijd bezig, stond continu ‘aan’, wilde altijd alles als beste doen en deed vooral niet aan laffe sporten. Hardlopen, snowboarden, zeilen, en duiken was wat ik deed. Geweldig overigens, nog steeds! Maar mijn leven kon wel wat balans (dus wat meer Yin) gebruiken, ook in de manier waarop ik met mijn werk om ging.

  Ik liep mezelf compleet voorbij en ‘voelen’ deed ik amper.

   

   

  batterij op!

  Lege batterij

  Met gezonde tegenzin sleepte ik mezelf naar een yogastudio, toen mijn lijf toch echt aan gaf dat de batterij leeg was. De eerste lessen was ik ongeduldig, vol oordelen en baalde ik als een stekker dat ik een stijve plank was. Ik wilde het tenslotte goed doen.

  Maar ik zette door (dat kon ik namelijk goed) en na een tijdje merkte ik steeds meer dat mijn hoofd en lichaam het gewoon keihard nodig hadden om echt te ontspannen. En dat het leven toch echt niet alleen bestond uit doen. 

  Ik merkte in mijn privéleven dat ik enorm veel had aan de yoga, maar ook in mijn werk. Ik leerde:

  • minder te oordelen
  • positiever over mezelf te zijn
  • milder naar andere mensen te kijken
  • me beter te concentreren

  En vooral: ik leerde meer rust nemen en voelen wat er nou echt in me omging en handelde daar beter naar. Iets wat wij drukke vrouwen maar al te goed kunnen gebruiken. 


  Wil jij ook ervaren hoe dit werkt? Of gewoon een heerlijke, ontspannen dag op een prachtige locatie ervaren? Misschien zijn mijn Mini Yoga Retreats iets voor jou!


  Denk je trouwens dat ik acuut vegetariër werd en alcohol en suiker compleet uit mijn leven schrapte toen ik yoga ging doen? Zeker niet. Ik ben absoluut meer gebalanceerd gaan eten en drinken maar ik heb helemaal niks met die extreem doorgevoerde voedselregimes die je weleens tegenkomt.

   

  verschil mindfulness meditatie hersenen focus

  85.000 gedachten per dag

  Waar ik wel in geloof is dat iedereen, en dus ook de drukke, werkende en zorgende vrouwen onder ons, in onze megadrukke Westerse wereld baat kan hebben bij yoga, meditatie en mindfulness. Wij verwerken tegenwoordig in 1 week net zoveel prikkels als onze voorouders 150 jaar geleden in hun hele leven! En we hebben gemiddeld 85.000 gedachten per dag, waarvan ruim 80% terugkerend is. Best vermoeiend dus.

  Er zijn meer mensen met chronische stress dan ooit en werkgevers weten niet wat ze aan moeten met al die burn-outs, ook bij jonge mensen.


  Niet op een berg in India 

  Gelukkig worden de resultaten van yoga, meditatie en mindfulness steeds breder wetenschappelijk aangetoond. Het is noodzaak dat we met z’n allen meer de balans opzoeken en dit hoeft gelukkig helemaal niet zweverig te zijn. Kies een (yoga)vorm die bij je past, stap er blanco in en ga af en toe een drempeltje over. Dan zul je merken dat je heus niet op die berg in India hoeft te gaan wonen om meer rust in je (werkende) leven te ervaren!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?