Ik was met Oud en Nieuw op yogaweekend, lees mijn verslag!

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 02-1-2018 in Yoga en vakantie

  Afgelopen jaar was op privé gebied niet mijn allerfavorietste jaar dus ik had er wel zin in om het af te sluiten. Maar hoe?

  Ik had zooo geen zin in dat ‘we-houden-tot-een-week-van-tevoren-alle-opties-open-gedoe’ en heb daarom in juni het Oud en Nieuw retreat van Willemien van Egmond van Retreat Yourself al geboekt. Want waarom zou ik het jaar niet afsluiten met iets wat ik heel graag doe: yoga? Het werd een heel ander soort jaarwisseling dan ik gewend ben. Lees mijn verslag!


  Sfeervolle boerderij

  oud en nieuw jaarwisseling yoga weekend huiskamer eetkamer

  Op vrijdag 29 december rij ik van Rotterdam naar Groningen, een slordige 270 kilometer door regen en natte sneeuw. Het yogaweekend wordt georganiseerd in de sfeervolle boerderij van Het Land van Nu in Siddeburen.  Gelukkig word ik na de reis met open armen ontvangen door Willemien en haar team: vriend Erik Jan, yogajuf Marja, Tarot deskundige Péronne en het keukenteam, bestaande uit Wendy, Miranda en Willemien zelf. 


   Smikkelen!

  oud en nieuw jaarwisseling yoga weekend hapjes op schaal

  Zoals ik van een eerder yogareisje van Willemien gewend ben, worden we constant verwend met de heerlijkste gezonde happen en maaltijden. En zo ook nu: bij aankomst staan er lekkere brownies en cakejes klaar, die helemaal verantwoord zijn en je dus zonder schuldgevoel naar binnen kunt schuiven :-)


  (Heb jij tijdens Kerst een kransje teveel gesnoept? Lees hoe yoga je kan helpen bij minder eten!)

   

  De eerste yogales en.....Tarot.

  De eerste yogales van Marja begint die vrijdag om 18.00 uur. De zaal is echt onwijs mooi! Hier is half yoga-Nederland jaloers op, dat weet ik zeker.

  Marja geeft een fijne flow yogales met Ashtanga/Vinyasa elementen om het lichaam lekker los te maken. Een goed begin!

  Na het eten vertelt Péronne ons een en ander over Tarot. Een ongrijpbaar onderwerp waar ik minder mee heb maar Péronne is zo’n leuke en enthousiaste vrouw dat ik toch geboeid blijf. Bij Tarot trek je intuïtief een of meerdere kaarten die op dat moment op jouw leven/ontwikkeling van toepassing zijn. En ik heb mooie kaarten dus dat is alvast goed nieuws voor 2018!


   Heerlijk geslapen

  oud en nieuw jaarwisdeling yoga weekend fruit ontbijt

  De volgende ochtend (ik heb lekker geslapen: wat is het Groningse platteland stil!) krijgen we eerst een fruitontbijt en een kop thee.

  Dan aan de slag met de ochtendyoga, weer van Marja en weer een zachte flow om wakker te worden. Marja legt duidelijk uit, doet het goed voor en communiceert met respect. Na de yoga zak ik met een boek in een enorme stoel in de woonkamer en binnen een kwartier zit ik bijna te pitten. Hoe kan dat nou: ik kom net uit bed!? Blijkbaar slaat de ontspanning toe.  oud en nieuw jaarwisseling yoga weekend gezond eten

  Heerlijk eten tijdens het Oud en Nieuw yogaweekend 

  Rond 11.30 uur staat de brunch klaar, met…….koffie! En ja, we houden allemaal van yoga maar ook erg van koffie. Er staat binnen 10 seconden een rij bij de koffiepot :-)

  We eten echt geweldig, het keukenteam maakt de zaligste soepen, quiches  en salades, deze keer courgettesoep, een broccoliquiche met ei en kaas en een groene salade met tomaatjes. Ik moet dit thuis toch echt vaker proberen.

  De rest van de dag is er ruimte voor lezen, een dutje, een frisse neus halen of de sauna. Ook kunnen deelnemers een Tarot consult of een massage van Erik Jan boeken.

   


  oud en nieuw jaarwisseling yoga weekend zaal yogamatten kussens

  Relaxen met de Yin Yogales

  Om 18.00 uur mogen we aantreden voor de meditatieve Yin Yoga van Erik Jan.

  Een heel ander soort yoga dan de flow van Marja. Ik ben Yin Yoga ondertussen gewend en vind het heerlijk. Erik Jan is een rustige begeleider die zijn cursisten op een fijne manier benadert. En hij speelt een stukje op de Didgeridoo! Dit typische geluid brengt me voor even terug naar mijn Australië reizen en mijn mondhoeken schieten vanzelf omhoog in een glimlach van oor tot oor.


  Op naar 2018!

  Op zondag 31 december hebben we een vergelijkbaar programma met heerlijk eten en 2 dagelijkse yogalessen. Steeds worden we regelmatig bewust gemaakt van wat we willen achterlaten in 2017 en wensen voor 2018. En het werkt echt om daar eens bewust de tijd voor te nemen!

  Gelukkig is er dan ook tijd voor oliebollen en bubbels, het is natuurlijk wel gewoon Oudejaarsavond! Ik heb ondertussen een paar zeer gezellige mede-yogi’s gesproken en we kletsen ons richting het aftelmoment. Na buiten nog wat proosten, sterretjes en nog een oliebolletje, duik ik mijn bed in. Ik kan niet wachten om te beginnen met 2018 en dat ga ik fit, soepel en vol energie starten.


  Zo’n yogaweekend met Oud en Nieuw is een echte aanrader!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?