Yoga in de sneeuw: snowga!

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 12-12-2017 in Yoga en vakantie

  Yoga in de sneeuw (ook wel 'snowga' genoemd) klinkt voor de meeste mensen niet heel logisch. Waarom zou je de kou opzoeken voor je yoga practice? Op zich begrijpelijk dat het op het eerste gezicht geen ‘match made in heaven’ is. Met een koud lichaam is het minder makkelijk om dieper in je houdingen te komen en het is ook gewoon niet zo comfortabel om het koud te hebben.

  Maar…..met lekkere warme sloffen, slobberkousen en een comfy vest is het natuurlijk prima te doen. Sterker nog, dan kan yoga je helpen om de kou beter te trotseren!

   

  yoga in de sneeuw yogamat in besneeuwd bos


  Hoe helpt yoga bij kou?

  Je zult vast weleens gemerkt hebben dat het beoefenen van yoga je flink kan opwarmen. En zeker als je een vorm van flow yoga doet (bijvoorbeeld Ashtanga Yoga), waarbij je alle yogaoefeningen min of meer ‘aan elkaar smeedt’ met je ademhaling. Yoga helpt je in dat geval bij kou omdat:

  • Je constant in beweging bent en dat zorgt ervoor dat je bloed beter rond gepompt wordt.
  • Je in de kou vaak stijve spieren hebt en deze worden een stuk soepeler van yoga.
  • Yoga in het algemeen je weerstand verhoogt en met een betere weerstand kun je ook makkelijker met kou omgaan.


  Snowga: yoga op wintersport

  Snowga is dus helemaal zo gek nog niet. Sterker nog: het combineren van yoga en wintersport is heerlijk! Maar waarom precies?

  1. Over het algemeen skiën of snowboarden wij Nederlanders 1 keer per jaar. We gebruiken dan een week lang allerlei spieren die we normaal niet gebruiken, met als gevolg: spierpijn. Hoe lekker is het dan om aan het einde van de dag deze spieren een beetje te verzorgen met yoga?
  2. Omdat je door yoga soepeler en relaxter bent, ben je minder blessuregevoelig. Veel blessures ontstaan door een stram en angstig lichaam en dit kan veel minder worden door yoga.
  3. En natuurlijk: de prachtige omgeving! Het is prachtig als je yoga kunt doen met uitzicht op een witte, wondere wereld met bergen. Wie wil dat niet?


   

  yoga in de sneeuw vrouw zit op berg

  Waar kun je yoga in de sneeuw doen?

  Om te beginnen kun je natuurlijk je eigen yogamat meenemen op je volgende wintersport. Want het fijne van yoga is dat je het altijd en overal kunt doen. Maar je kunt ook kiezen voor een yogavakantie in de sneeuw.

  Bekijk hier heerlijke yoga vakanties in combinatie met skiën


  Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden op het gebied van yoga in de sneeuw (snowga). En wat je ook kiest: geniet vooral van je practice!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?