Yoga voor thuis: de beste tips om het vol te houden!

Yoga voor thuis: de beste tips om het vol te houden!

Gepubliceerd op 12-12-2019 in Yoga weetjes

Neem jij je elke keer weer voor om ook yoga voor thuis te gaan doen? Hoe fijn yoga ook is, het is lastig om ook thuis je practice bij te houden en datzelfde ontspannen en voldane gevoel te krijgen als bij je yogajuf. Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om yoga voor thuis vol te houden.

 

Tip 1 Yoga thuis: vast moment en plek

Kijk of je een vaste plek in je huis kunt kiezen waar je je yogaoefeningen doet. Als je elke keer ergens anders je matje uitrolt, voelt dat steeds weer alsof je opnieuw begint. 

Dit geldt ook voor het moment van de dag waarop je je thuisles gaat doen. Kies een vast moment op de dag of in de week. Des te groter is de kans dat het een onderdeel van je patroon wordt. Heb je niet zoveel tijd? Bij weinig tijd is het handig om thuis elke dag 1 yogaoefening te doen.


Tip 2 Yoga thuis: gebruik achtergrondmuziek

De juiste muziek kan je helpen om snel te ontspannen en je lichaam op te rekken. Vraag je yogaschool naar dat ene fijne deuntje dat ze altijd gebruiken of kruip een avondje achter je laptop om Spotify, YouTube of Pinterest te plunderen. Google op ‘yogamuziek’ en je scherm stroomt vol.


yoga-voor-thuis-beste-tips-om-vol-te-houden-roze-yogamat-materialen


Tip 3 Yoga thuis: gebruik goede yoga spullen

Je bent misschien geneigd om thuis je oefeningen op een vloerkleed te doen, want waarom zou je zo’n dure yogamat aanschaffen? Maar vergis je niet: goede yogaprops zijn beter voor je lichaam (en het voorkomen van blessures), ze zien er mooier uit en gaan lang mee. Wil je meer lezen over de aanschaf van goede yogamaterialen?

 

Tip 4 Yoga thuis: samen met iemand anders!

Woon je samen met iemand die ook wat vaker aan yoga voor thuis wil doen? Of wil je vriendin van 100 km verderop eigenlijk wel met je mee doen? Spreek een gezamenlijk moment af waarop je je yoga voor thuis gaat doen. Bel of app elkaar met een kopje thee erbij en bespreek wat je gaat doen en hoe lang je aan de slag gaat. Spreek af om elkaar na de oefeningen ook weer te contacten. Of je zet gewoon Skype of Zoom aan!

 


yoga-voor-thuis-beste-tips-om-vol-te-houden-hartjes

Tip 5 Yoga thuis: wees niet te streng voor jezelf

Een van de beste tips om yoga voor thuis vol te houden is toch wel: wees niet te streng voor jezelf. Hoe strenger je voor jezelf bent, hoe meer weerstand je kunt gaan krijgen. Wees dus niet boos op jezelf als het je een keer niet goed lukt. Of als je een wat kortere sessie doet of baalt omdat je hamstrings NOG STEEDS NIET langer geworden zijn sinds eergisteren. 


Mini Yoga Retreats

Wil jij je een keer een hele dag laten onderdompelen in de ontspanning van yoga, meditatie en mindfulness? Op een heerlijke locatie, als cadeautje aan jezelf? Bekijk hier mijn Mini Yoga Retreats, speciaal voor drukke, werkende, zorgende vrouwen die te weinig aan zichzelf toekomen!

Een eigen yogamat is een hele goede investering als je thuis yoga wilt doen. Je hebt dan eerder het gevoel van een eigen, fijne plek. Bekijk de mogelijkheden van een nieuwe yogamat!


Ik wens je veel ontspanning en thuisyoga plezier toe!

Meer inspiratie nodig?
Ellen Spoor

Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

Deel deze blog met een vriendin!

3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips en niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?