Mijn tijd bij Yogastudio Lifestyle Studio Dordrecht

Inhoudsopgave

  Robin Vos

  Gepubliceerd op 01-7-2019 in Yoga voor iedereen

  Mijn naam is Robin en ik heb mijn afstudeerperiode bij Wereld van Yoga doorgebracht. In die tijd heb ik kennis mogen maken met yoga. Ik heb verschillende yogavormen uitgeprobeerd bij  Lifestyle Studio Dordrecht en ik neem jullie graag mee in mijn ervaringen bij deze leuke yogastudio!

   

  lifestyle studio mooie stad dordrecht

  Wat is yogastudio Lifestyle Studio Dordrecht?

  Lifestyle Studio Dordrecht is een studio met yoga programma’s voor body, mind en soul gericht op creatie, geluk en balans, gelegen in een mooi stukje Dordrecht. Ik ken Dordrecht best goed, maar ik was hier nog nooit geweest. Het Melkpoortje, waar de yogastudio gevestigd is, is een zijstraat bij het drie rivierenpunt. Een mooie ruime omgeving van water en groen in de stad.  Lifestyle studio dordrecht jolande van der wal

  Kennis overbrengen na burn-out, ook online!

  De oprichtster, Jolande van der Wal, is vanaf het jaar 2000 op reis gegaan. Haar reden was een burn-out waar zij mee te kampen kreeg. Na een lange tijd van reizen en het leren over yoga en meditatie, heeft zij ervoor gekozen haar kennis over te brengen in de Lifestyle Studio Dordrecht. Haar aanbod is heel erg gevarieerd. En wanneer het mooi weer is, worden de lessen buiten gegeven. Yoga in het zonnetje klinkt toch heerlijk?

    

  Kaarsjes, thee en heerlijke geuren

  Ik heb al eens eerder een yogales gevolgd, maar dat was in een sportschool. Dit was mijn allereerste keer in een echte yogastudio. Ik vond het spannend, maar ik was enorm enthousiast! 

  Bij binnenkomst zie ik een fijne yogaruimte met twaalf yogamatten. Het is altijd een kleine groep met veel persoonlijke aandacht. Er hangen kleine lantaarns met kaarsjes erin, er is een apparaatje waar een heerlijke geur uit komt en er staat thee klaar. Met een kopje thee in mijn handen loop ik naar een lege yogamat en Jolande legt uit wat de bedoeling is. Het voelt er fijn aan en ik voel me gelijk op mijn gemak.

   

  lifestyle yoga studio dordrecht sfeer

  Mijn eerste yogalessen!

  Ik volg 4 verschillende lessen in mijn periode bij Lifestyle Studio Dordrecht:

  1. Yogalates
  2. Yoga Nidra
  3. Pilates Light
  4. Hatha Slow Yoga

   

  1. Yogalates

  Yogalates is een combinatie van Yoga en Pilates. De les begint met het opwarmen van de spieren. Ik ben gewend om dit op een ‘drukke’ manier te doen, door te rennen, rekken en strekken. Maar nu gebeurt dit in een kleermakerszit op een rustige manier. Dit bevalt me wel! Lekker zitten en je gedachten voorbij laten gaan. In diezelfde positie gaan we rekken en strekken.


  Vervolgens beginnen we met de Pilates. Ik ben best wel wat gewend qua krachttraining, maar ik vind dit best pittig. Toch kan ik alles mee doen en voelt het goed aan. Als laatste onderdeel doen we een eindontspanning. Liggen op je rug, luisterend naar de stem van Jolande en even een moment voor jezelf. Ik moet eerlijk zeggen: ik had niet verwacht dat ik er zo van tot rust kon komen…...


  Tijdens deze les merk ik dat erop gelet wordt dat ik alle oefeningen op de juiste manier doe. En dat vind ik erg prettig.

   

  2. Yoga Nidra (Yoga van de Slaap)

  De tweede les die ik uitprobeer, is Yoga Nidra, ook wel Yoga van de Slaap genoemd. Ik neem dat helaas erg letterlijk geloof ik :-) Ik vind het namelijk ontzettend moeilijk om wakker te blijven. De Yoga Nidra wordt gegeven door Wim. Ik lig op mijn rug en luister naar de stem van Wim. In zijn verhaal, maak ik een reis en aan het eind van het verhaal ben ik volledig zen. Ik heb zelfs even geslapen, oeps.

   

  yogastudio lifestyle studio dordrecht zitje

  3. Pilates Light

  De derde les die ik volg is Pilates Light. Deze les wordt gegeven door Daria. Ook hierbij beginnen we met een opwarming en vervolgens gaan we beginnen met de oefeningen. Deze oefeningen zijn niet zo zwaar als in de Pilates les maar toch vind ik het best pittig. De volgende dag heb ik dan ook een fijne spierpijn. Ook deze les wordt afgesloten met een heerlijke eindontspanning!

   

  4. Hatha Slow Yoga

  De laatste soort les die ik volg bij Lifestyle Studio Dordrecht, is Hatha Slow Yoga, een rustige vorm van Hatha Yoga. Ik heb spijt dat ik deze les niet eerder ben gaan doen. Wat fijn! Deze les wordt gegeven door Jolande. Ook hierbij begint zij weer met een rustige opwarming. Vervolgens doen we houdingen, waarbij mijn lenigheid goed van pas komt. Dat voelt fijn aan in de eindontspanning.

   

  Wat vind ik van yogastudio Lifestyle Studio Dordrecht?

  Ik vind het een hele leuke studio met ontzettend veel aanbod. Er is persoonlijke aandacht en ik vond het erg fijn dat de groep mensen om mij heen zo divers is. Bij elke les weer. Ik voel me na vier maanden bewuster van mijn lichaam. En dat heb ik echt te danken aan de sfeer en lessen bij Lifestyle Studio Dordrecht. Ik vind het dus een absolute aanrader!!

  Meer inspiratie nodig?
  Robin Vos

  Creatieveling | Levensgenieter | Familiemens | Yoga aan het ontdekken!

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?