Yin Yoga: Vera Develing is Yin yogini nomade

Inhoudsopgave

  Yin Yoga: Vera Develing is Yin yogini nomade

  Ellen Spoor

  Gepubliceerd op 19-9-2017 in Soorten yoga

  Laatst kreeg ik in mijn vaste Hot Yoga studio, Hot Yoga Place, een fijne Yin Yoga les van Vera Develing. Vera bleek niet uit de buurt te komen. Sterker nog: Vera komt uit geen enkele buurt! Hoe dat zit?

  Vera trekt van de ene tijdelijke woonplek naar de andere en geeft ‘onderweg’ Yin Yoga. Dit maakt haar een echte Yin yogini nomade. Ik was meteen benieuwd naar haar verhaal en gelukkig wilde ze me dat vertellen.

   

  Vera's kennismaking met Yin Yoga

  Vera is zelf jaren geleden met Yin Yoga begonnen omdat ze allerlei klachten had waaronder:

  • Fybromyalgie
  • Maag-/darmklachten
  • Carpaal tunnelsyndroom
  • Nekhernia’s

  De eerste lessen waren behoorlijk confronterend en veroorzaakten veel tranen. En die waren nodig om haar lichaam te accepteren zoals het toen was: niet fit en op zoek naar meer ruimte.

   

  yin yoga vera develing yin yogini nomade voeten

  De Yin Yoga deed Vera heel goed en haar klachten verminderden aanzienlijk. Haar interesse was nu definitief gewekt en gaandeweg verdiepte ze zich er steeds meer in. Ze deed haar opleiding bij De Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos.

  Daarna volgden een opleiding tot stoelyogadocente, een cursus Reiki en verdiepte ze zich in Yin medicine, overtuigd van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.  Waarom leeft Yin yogini Vera als nomade?

  Eigenlijk was dit niet eens een heel bewuste keuze, het is zo ontstaan.

  In 2015 verkocht ze haar huis in Den Haag en ging een jaar bij haar vriend in België wonen. Na een tijdje verkocht ook hij zijn huis. Kort daarna ging hun auto kapot en dachten ze: misschien moeten we een huis op wielen kopen? Dan hebben we in 1 klap een huis en een auto!

  Ze kochten een camper, waar ze in de zomer nog steeds regelmatig te vinden zijn.

  Verder verbleven ze af en toe bij familie of vrienden en pasten ze hier en daar op huizen, als mensen (langere tijd) op vakantie gingen. En dit is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

   

  Waar geeft Vera haar yogalessen?

  Ik vraag Vera in welke studio’s ze dan haar lessen geeft en hoe ze aan deze contacten komt.

  Vera vertelt dat ze dat via Facebook en haar website doet, maar ook heeft ze hier en daar waardevolle, vaste contacten opgebouwd waar ze af en toe kan invallen. Ze laat de yogastudio’s weten wanneer ze weer in de buurt is en dan wordt er gekeken of er plek is.

   

  yin yoga vera develing geeft yin les

  Wat een vrij leven! Daar kun je je met een koophuis, kinderen, een vaste baan en hond niet zoveel bij voorstellen lijkt me.

  Geniet Vera er elke dag volop van? Vera vertelt:

  "Zeker, het is een mooi leven maar niet altijd makkelijk. Het is spannend, confronterend en leerzaam. Je bent erg op jezelf aangewezen en moet je eigen ‘thuis’ zijn voor jezelf."

  Een prachtige levensles voor haar yogabeoefening: met aandacht ‘in het nu’ leven en accepteren hoe de situatie is. En dat is het mooie aan yoga: waar je tegenaan loopt OP de mat, staat symbool voor wat je tegenkomt als je de mat weer AF gaat!

   

  Vera gaat voorlopig nog door met haar Yin yogini nomadebestaan.

  Ik hoop van harte haar nog eens tegen te komen bij Hot Yoga Place! (of ergens anders natuurlijk:-)

  Meer inspiratie nodig?
  Ellen Spoor

  Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?