10 tips voor yoga, meditatie, mindfulness boek kopen

Inhoudsopgave

  10 tips voor yoga, meditatie, mindfulness boek kopen

  Ellen Spoor

  Gepubliceerd op 11-11-2017 in Yogamaterialen

  Wil jij je meer verdiepen in yoga, meditatie of mindfulness? Boeken zijn een mooie aanvulling op je eigen ervaringen! Maar welk boek kies je? Ik heb een overzicht voor je gemaakt met goede, toegankelijke boeken die heel fijn weglezen in het weekend op de bank of tijdens je vakantie.

  Het overzicht is opgedeeld in 4 groepen:

  1. Yoga boeken
  2. Meditatie boeken
  3. Mindfulness boeken
  4. Ademhaling boeken

  1. WAT ZIJN GOEDE YOGA BOEKEN?

  hoe yoga je leven kan veranderen johan noorloos

  Hoe yoga je leven kan veranderen, Johan Noorloos

  Johan laat zien hoe je in 21 dagen een yoga practice opbouwt en integreert in je drukke, moderne leven. Hij beschrijft heel duidelijk wat yoga voor jou kan betekenen en baseert zich tegelijkertijd op eeuwenoude theorieën. Hij gebruikt veel heldere foto’s met duidelijke uitleg over de houdingen. Leuk detail is dat een aantal bekende Nederlanders vertellen over hun yoga ervaringen en favoriete yoga houding. Een luchtig, persoonlijk en goed onderbouwd boek om yoga een plek in je eigen leven te geven. Bekijk of bestel het boek 'Hoe yoga je leven kan veranderen'!


  yoga en mannen boek johan noorloos

  Yoga & mannen, Johan Noorloos

  Je zou het niet zeggen: vroeger werd yoga vrijwel alleen door mannen beoefend! Toen yoga naar het Westen kwam, veranderde dit en waren het met name vrouwen die aan de yoga gingen. Gelukkig vindt er opnieuw een verandering plaats want steeds meer mannen gaan yoga en meditatie beoefen. Johan Noorloos leert mannen in dit boek over de achtergrond en filosofie van yoga en meditatie. Ook beschrijft hij een stevige yoga work-out en twee effectieve meditatie oefeningen. Als je 100% beginner bent, kan het zijn dat je even moet wennen aan het vakjargon in het boekje, maar moeilijk is het niet! Bekijk of bestel het boek 'Yoga & mannen'!


  de 7 spirituele wetten van yoga boek deepak chopra

  De 7 spirituele wetten van yoga, Deepak Chopra    

  Yoga wordt door velen gezien als een vorm van fysieke work-out. Maar yoga heeft ook een spirituele kant. Deepak Chopra behandelt deze kant van yoga aan de hand van zijn bekende model ‘De 7 spirituele wetten van……’. Het is een mooi en volledig boek met zowel theoretische als praktische aspecten van de yogafilosofie. Je leest achtergronden maar ook instructies voor een goede yogasessie. En je wordt natuurlijk meegenomen langs de 7 spirituele wetten. Bekijk of bestel het boek 'De 7 spirituele wetten van yoga'.


  2. WAT ZIJN GOEDE MEDITATIE BOEKEN?

  vanuit stilte naar succes boek egbert mulder johan noorloos

  Van stilte naar succes, Egbert Mulder & Johan Noorloos

  Veel mensen zien mediteren als iets zweverigs, wat beoefend wordt door monniken en vage types die niet bepaald midden in de maatschappij staan. Het tegendeel is echter waar! Meditatie wordt steeds vaker ingezet bij bedrijven. Het is ondertussen breed wetenschappelijk aangetoond dat je met mediteren je brein traint. En dat het bijdraagt aan meer balans in een druk (werk)bestaan.

  In dit boek laat Egbert Mulder (m.b.v. Johan Noorloos) vele topmanagers, politici en bestuurders in interviews aan het woord over hun eigen ervaring met mediteren. Inspirerend, down to earth en een mooie stimulans om zelf ook te gaan beginnen. Bekijk of bestel het boek 'Vanuit stilte naar succes'!


  start vandaag met mediteren boek robert bridgeman

  Start vandaag met mediteren, Robert Bridgeman

  In Start vandaag met mediteren laat Robert Bridgeman met een boekje en een CD zien dat mediteren niet moeilijk hoeft te zijn. En dat het wetenschappelijk is aangetoond dat mindfulness meditatie bijdraagt aan zelfvertrouwen, veerkracht en geluk. Het boekje is helder geschreven, inspirerend en praktisch toepasbaar, ook voor beginners. Robert heeft een fijne stem en leidt je op de CD door een aantal meditaties heen. Bekijk of bestel het boek 'Start vandaag met mediteren'!  3. WAT ZIJN GOEDE MINDFULNESS BOEKEN?

  search inside yourself boek chade meng tan

  Search Inside Yourself, Chade Meng Tan

  Chade Meng Tan heeft tijdens zijn werk bij Google, samen met mindfulness specialisten en wetenschappers, een mindfulnesstraining ontwikkeld voor de medewerkers van Google. Dit bleek een groot succes en de training werd uitgezet bij andere bedrijven. Meng houdt het luchtig, zeker in het begin, maar gaandeweg blijkt dat zijn tips en meditatieoefeningen heel gedegen en goed onderbouwd zijn. En dat ze bijdragen aan onze Emotionele Intelligentie, een absolute voorwaarde voor leiders van de toekomst.cHet is een fris boek, wat mindfulness in een werkomgeving laat zien waardoor de mogelijk zware, therapeutische reputatie van mindfulness verdwijnt. Bekijk of bestel het boek 'Search Inside Yourself'!


  mindfulness edel maex boek

  Mindfulness, Edel Maex

  Psychiater Edel Maex neemt je in het boek mee door de voordelen van mindfulness voor het dagelijkse, drukke leven wat we tegenwoordig leiden. De basis wordt gevormd door de achtweekse mindfulnesstraining om stress te reduceren, zoals opgezet door Jon Kabat Zinn. De structuur van het boek wordt gevormd door deze achtweekse. Maex laat zien dat je met mindfulness aandacht geeft aan het NU moment, zonder te oordelen over wat zich aandient. Het boek leest prettig weg en bevat redelijk veel kaders, schema’s en schetsjes. Bekijk of bestel het boek 'Mindfulness'!


  Emotionele Intelligentie in de praktijk

  Emotionele Intelligentie in de praktijk, Daniel Goleman

  Wetenschapper Daniel Goleman, ook wel de vader van Emotionele Intelligentie genoemd, laat in dit boek zien hoe nuttig dit EQ is voor werkende mensen en voor organisaties. Het hebben van IQ is allang niet meer genoeg om een goede leider te zijn binnen een hedendaagse organisatie. Het boek is helder geschreven en de verhalen uit de praktijk spreken tot de verbeelding. Ook kan d.m.v. tests je eigen EQ vermogen en dat van mensen en bedrijven om je heen in kaart gebracht worden. Bekijk of bestel het boek 'Emotionele Intelligentie in de praktijk'!  4. WAT ZIJN GOEDE ADEMHALING BOEKEN?

  start vandaag met ademen boek robert bridgeman

  Start vandaag met ademen, Marleen van den Hout & Robert Bridgeman

  In dit boek krijg je alle tools aangereikt die nodig zijn om de kwaliteit van je leven (verder) te optimaliseren door middel van je ademhaling. De kracht van een goede ademhaling wordt vaak onderschat. Robert Bridgeman en Marleen van den Hout zijn (adem)coaches en laten je kennismaken met de Bridgeman Adem Methode (BAM). Deze methode bestaat uit een aantal stappen en heeft de focus op de uitademing. Je persoonlijke kracht en gezondheid worden vergroot als je deze methode regelmatig beoefent. Het is een toegankelijk boek, met voorbeelden en praktische aanwijzingen.

  Bekijk of bestel het boek 'Start vandaag met ademen'!


  verademing boek bram bakker

  Verademing, Bram Bakker & Koen de Jong

   Een slechte ademhaling is vaak de oorzaak van klachten als een hoge bloeddruk, concentratieproblemen, hoofdpijn en angst. Een goede kwaliteit van ademen heeft een hele grote invloed op je kwaliteit van leven. Dit boek reikt middelen aan om onze mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Ademhalingsoefeningen en instructies voor je dagelijkse (sport)leven maken het boek praktisch en geloofwaardig. Goede tips dus om echt verder te komen met je ademhaling! Bekijk of bestel het boek 'Verademing'!


  Meer inspiratie nodig?
  Ellen Spoor

  Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
  Meer over mij!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?