Wat is Feng Shui?

Wat is Feng Shui?

Ellen Spoor

Gepubliceerd op 21-3-2021 in Spiritueel

De naam Feng Shui ken ik al heel lang en ik wist ook dat het iets te maken heeft met de indeling van je huis en de invloed daarvan op hoe je je voelt. Maar dan heb je het wel zo’n beetje gehad. En omdat ik steeds meer geloof dat ‘er meer is tussen hemel en aarde’ en dat dat eigenlijk helemaal niet zweverig hoeft te zijn, wil ik (en jij misschien ook wel) er wel meer van weten.

En vooral omdat Melati, een goede vriendin van mijn vriendin Anne, met haar bedrijf

De Negen Sterren hierin helemaal gespecialiseerd is.


wat is feng shui melati wereld van yoga


Wat doet Melati met Feng Shui?

Melati helpt vrouwen die ergens in hun leven vastzitten. Dit kunnen kleine en grotere knelpunten zijn. En zij helpt hen beter in hun vel te komen door met een Feng Shui-bril goed naar hun huis te kijken en daar adviezen over te geven. Hoog tijd voor een gesprek met Melati dus!

 

Melati en ik spreken af dat ik van tevoren een en ander naar haar mail:

  1. een plattegrond van mijn huis
  2. mijn geboortedatum
  3. een eventueel thema wat speelt in mijn leven


plattegrond huis pen papier feng shui


Omdat ik geen plattegrond heb van mijn huis in de huidige verbouwde staat, ga ik ouderwets met potlood en papier aan de slag.


Wat is mijn thema?

Ook formuleer ik mijn thema: mijn aanpakkers mentaliteit brengt mij ver in het leven. Ik doe en regel veel, heb veel ideeën, vind van alles leuk en krijg zaken voor elkaar. Heel fijn natuurlijk maar de mindere kant daarvan is dat ik vaak AAN sta en soms minder goed kan ontspannen. Ik ben geen zenuwpees maar ik heb wel echt yoga nodig in mijn leven om te relaxen en goed te blijven voelen hoe het met me gaat. Dit kom ik tegen in onder andere mijn werk, mijn vrije tijd en relaties.

Ik zet alles op de mail en Melati kan aan de voorbereiding beginnen!

divider-wereld-van-yogaTwee weken later zit Melati bij mij aan de koffie.

Eerst kletsen we bij en dan gaan we aan de slag.

 

Wat is Feng Shui?

Ze vertelt eerst wat Feng Shui (spreek uit: Fung Swee) is: een eeuwenoude Oosterse filosofie en manier om te kijken naar je energie, jezelf en je huis. Hierbij geldt dat jij invloed hebt op jouw (leef)omgeving en andersom.

Het doel is om je leefomgeving dusdanig aan te passen dat alles weer beter stroomt en jij lekkerder in je vel zit.


goede energie huis lekker in je vel feng shui


En misschien denk je: ‘alles beter stroomt’???

Maar eigenlijk is het heel simpel: alles en iedereen bestaat uit energie, dat is gewoon keiharde natuurkunde. En sommige energie kun je zien (tafel, planten, ons lichaam) en sommige niet (radiogolven, internet).

En alles en iedereen heeft energetisch dus invloed op elkaar, zoals de zon en de maan dat ook hebben. Daarom voelt iets of iemand soms gewoon beter aan dan iets of iemand anders. Dat gevoel ken je ongetwijfeld!

 


Hoe werkt Feng Shui?

Melati heeft voor mij de plattegrond van mijn benedenverdieping bekeken en daar overheen heeft ze de energetische plattegrond van de Feng Shui leer gelegd. En daaruit wordt duidelijk waar de energie minder lekker stroomt en soms zelfs blokkeert.


Ze vertelt over de 5 elementen die een centrale rol spelen in de Feng Shui leer: vuur, aarde, metaal, water en hout.


feng shui


Ze vertelt waar deze elementen voor staan, aan welk orgaan ze zijn verbonden en wat mijn ‘voorkeurselementen’ volgens de Nine Star Ki zijn. Dit is de astrologie die bij Feng Shui hoort, omdat de mens natuurlijk het belangrijkste onderdeel in een woning is.

Het lijkt op de leer van de Traditional Chinese Medicine, wat de basis vormt van Yin Yoga, een van mijn favoriete yogavormen. Heel mooi en interessant, hier zit zoveel achter!

Je kunt naar zoveel verschillende aspecten van je leven kijken hiermee: je financiën, gezondheid, carrière, relaties, compassie voor jezelf en nog veel meer.

divider-wereld-van-yoga

Wat is mijn type?

Melati vertelt me dat ik een watervrouw ben: gevoelig, sensitief, flexibel en meegaand. Maar ook onafhankelijk en innerlijk sterk. Dat herken ik enorm.


Om nog makkelijker te ontspannen (dat lukt natuurlijk al heel fijn met yoga :-) en mezelf meer te laten zien zou ik meer hout en vuur mogen opzoeken/toevoegen. Dus hup, de natuur in, in het groen lopen en lekker bewegen. Ook dat herken ik heel erg, ik heb al een tijdje de behoefte om de stad uit te gaan en meer in de natuur te zijn.

 

hout wol in huis wat is feng shui

Wat ziet Melati in mijn huis?

In mijn huis ziet Melati (te) veel metaal, mannelijke tinten en rechthoekige vormen. Hartstikke fijn voor de aanpakkersmentaliteit, maar hier mag ik meer kleuren, ronde vormen en zachte materialen aanbrengen. Ik mag dus mijn roze waterkoker en keukenmachine en mijn rode stoelen gaan aanvullen met meer aardetinten, een zacht kleed, terracotta potten etc.

En jeetje: nu we het er zo samen over hebben zie ik het ook opeens een stuk duidelijker!

divider-wereld-van-yoga

Wat kan Feng Shui voor jou doen?

Feng Shui is zo’n omvangrijke leer, dat je elk thema in je leven er wel mee onder de loep kunt nemen. En Melati is zo’n fijne persoonlijkheid, je voelt je meteen op je gemak bij haar.

Ze geeft workshops, doet aan coaching en je kunt het allemaal ontdekken tijdens een gratis groeigesprek. Ik vind het een aanrader en ik ben er nog lang niet klaar mee!

Meer inspiratie nodig?
Ellen Spoor

Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

Deel deze blog met een vriendin!

3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips en niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?