Minder werkstress met bedrijfsyoga

Minder werkstress met bedrijfsyoga

Ellen Spoor

Gepubliceerd op 30-1-2018 in Yoga en werk

Het is vandaag de dag van de directeur dus wij inspireren alle directeuren in Nederland graag met de uitdaging: minder werkstress met bedrijfsyoga!

 minder werk stress bedrijfsyoga vrouw heeft stress

Waarom helpt bedrijfsyoga bij verminderen werkstress?

Hier zijn verschillende redenen voor:

1. Yoga zorgt voor meer beweging

We brengen onze tijd op het werk veelal zittend door en bewegen veel te weinig. We mailen onze collega aan de andere kant van de kamer en bellen de secretaresse 2 deuren verderop. Dit is niet goed voor ons lichaam. Ken je de uitdrukking: zitten is het nieuwe roken? Dat belooft niet veel goeds.


2. Yoga vermindert stress

Er wordt steeds meer wetenschappelijk aangetoond dat yoga, meditatie en mindfulness van grote hulp kunnen zijn bij werkstress. En dat is hard nodig want meer mensen dan ooit kampen met stress- en zelfs burnout klachten.


3. Yoga bevordert samenwerking

Ook helpt yoga mee aan betere onderlinge werkverhoudingen en samenwerken binnen je bedrijf. Yoga maakt jou en je medewerkers relaxter en milder en dat merk je in contact met anderen.


4. Yoga is gewoon leuk!

En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om eens iets anders met je collega’s te doen dan werken (en naar de kroeg gaan :-)

 

Welke vormen van bedrijfsyoga zijn er?

Je kunt op verschillende manieren aan bedrijfsyoga doen binnen je organisatie.


bedrijfsyoga werk minder stress handen polsen bij bureau

1. Yoga op de werkplek

Stimuleer je collega’s om korte yogaoefeningen te doen achter hun bureau, naast hun stoel of desnoods op het toilet. Dit is super effectief om vooral de nek, rug, armen, handen en polsen soepel te houden. En deze hebben het zwaar te verduren met al die computers en telefoons. Lees meer over yoga op de werkplek.


2. Yogales op of vlakbij het werk

Een andere mogelijkheid is dat er af en toe een gespecialiseerde yogadocent naar kantoor komt voor een gezamenlijke yogales, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. 


Ik hoop dat we alle directeuren van Nederland een stukje inspiratie hebben gegeven over minder werkstress met bedrijfsyoga!

Meer inspiratie nodig?
Ellen Spoor

Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

Deel deze blog met een vriendin!

3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Op de hoogte blijven?

Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?