Minder werkstress met bedrijfsyoga

Inhoudsopgave

  Gepubliceerd op 30-1-2018 in Yoga en werk

  Het is vandaag de dag van de directeur dus wij inspireren alle directeuren in Nederland graag met de uitdaging: minder werkstress met bedrijfsyoga!

   minder werk stress bedrijfsyoga vrouw heeft stress

  Waarom helpt bedrijfsyoga bij verminderen werkstress?

  Hier zijn verschillende redenen voor:

  1. Yoga zorgt voor meer beweging

  We brengen onze tijd op het werk veelal zittend door en bewegen veel te weinig. We mailen onze collega aan de andere kant van de kamer en bellen de secretaresse 2 deuren verderop. Dit is niet goed voor ons lichaam. Ken je de uitdrukking: zitten is het nieuwe roken? Dat belooft niet veel goeds.


  2. Yoga vermindert stress

  Er wordt steeds meer wetenschappelijk aangetoond dat yoga, meditatie en mindfulness van grote hulp kunnen zijn bij werkstress. En dat is hard nodig want meer mensen dan ooit kampen met stress- en zelfs burnout klachten.


  3. Yoga bevordert samenwerking

  Ook helpt yoga mee aan betere onderlinge werkverhoudingen en samenwerken binnen je bedrijf. Yoga maakt jou en je medewerkers relaxter en milder en dat merk je in contact met anderen.


  4. Yoga is gewoon leuk!

  En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om eens iets anders met je collega’s te doen dan werken (en naar de kroeg gaan :-)

   

  Welke vormen van bedrijfsyoga zijn er?

  Je kunt op verschillende manieren aan bedrijfsyoga doen binnen je organisatie.


  bedrijfsyoga werk minder stress handen polsen bij bureau

  1. Yoga op de werkplek

  Stimuleer je collega’s om korte yogaoefeningen te doen achter hun bureau, naast hun stoel of desnoods op het toilet. Dit is super effectief om vooral de nek, rug, armen, handen en polsen soepel te houden. En deze hebben het zwaar te verduren met al die computers en telefoons. Lees meer over yoga op de werkplek.


  2. Yogales op of vlakbij het werk

  Een andere mogelijkheid is dat er af en toe een gespecialiseerde yogadocent naar kantoor komt voor een gezamenlijke yogales, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. 


  Ik hoop dat we alle directeuren van Nederland een stukje inspiratie hebben gegeven over minder werkstress met bedrijfsyoga!

  Meer inspiratie nodig?

  Beluister nu jouw ontspannende bodyscan meditatie

  Je gegevens zijn veilig en je kunt je op elk moment afmelden.

  Deel deze blog met een vriendin!

  3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
  Meer over ons!

  Op de hoogte blijven?

  Niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang een heerlijke, gratis bodyscan!

  Meld je aan
  Heb je feedback voor ons?