Yoga tegen werkstress

 De huidige, snelle 24 uurs economie heeft veel voordelen. Medewerkers zijn:

  • steeds flexibeler qua werktijden
  • beter bereikbaar door smartphone en laptop
  • sneller geïnformeerd over werkzaken

Het nadeel is dat veel mensen last hebben van een hoofd en lichaam die niet meer tot rust komen. Wij pleiten voor yoga tegen werkstress!


yoga tegen werkstress

(werk)stress steeds groter probleem

TNO heeft in 2012 onderzocht dat toen al 14% van de beroepsbevolking leed aan burn out verschijnselen als gevolg van (werk)stress. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat in 2020 werkgerelateerde stress wereldwijd de grootste veroorzaker is van arbeidsongeschiktheid!


Stress is funest voor je brein! Hersenwetenschapper Kristen Race heeft in haar beroemde Ted Talk een mooie boodschap over de invloed van stress.


Overigens komt deze stress natuurlijk niet alleen van werk. Veel mensen staan privé ook continue aan: van app-en in de file en bellen in de metro, tot een filmpje kijken in de rij bij de supermarkt. Want we willen natuurlijk niks missen!


wereld van yoga zakenmensen mediteren op dak in stad

Yoga tegen (werk)stress: hoe?

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het terugdringen van stress op het werk. Bedrijven worden zich hier steeds bewuster van. Zo hoor je steeds vaker dat bedrijven de servers na werktijd gewoon 'uit' zetten zodat er geen werkmail meer gecheckt kan worden. BMW is hier een mooi voorbeeld van.

Wat kun jij, als werkgever, doen? Hier wat suggesties:

  1. Creëer een yoga- en/of meditatieruimte op kantoor waar mensen voor, na of tijdens (lunchpauze) het werk gebruik van kunnen maken
  2. Geef een abonnement op een yogaschool cadeau voor Kerst
  3. Integreer mindfulness als een doodgewoon onderdeel van het werk: stimuleer mensen hun werk met meer aandacht te doen, sta erbij stil in vergaderingen etc. Lees meer over de praktische toepassingen van yoga op het werk.

 

Meer weten? We hebben de verschillen tussen yoga, meditatie en mindfulness op een rijtje gezet.


yoga tegen werkstress brein meditatie mindfulness

Welke bedrijven doen al yoga tegen werkstress?

Yoga, meditatie en mindfulness zijn al lang niet vreemd meer binnen de zakelijke wereld. In 2006 is Google al begonnen met een eigen meditatieprogramma voor haar medewerkers. Om gelukkige en gezonde medewerkers te behouden, wordt meditatie beoefend. Sinds 2012 is het programma van Google op de markt onder de naam Search Inside Yourself en is het binnen meer bedrijven de normaalste zaak van de wereld geworden.

Welke bedrijven dit doen? Denk hierbij aan KLM, SAP, Ford Motors, Apple en IBM. 


Stimuleer je medewerkers!


Staande YCB klein kopie


Met de yogacadeaubon® kan je netwerk kennismaken met yoga, meditatie of mindfulness. Yoga is al lang niet zweverig meer en wordt inmiddels door ruim 700.000 mensen beoefend in Nederland. En het aandeel mannen dat aan yoga doet, groeit!


      Wil je meer weten over yoga tegen werkstress of de toepassing van meditatie en mindfulness op het werk? Neem contact met ons op, we adviseren je graag!

Op de hoogte blijven?

Wil je meer weten over de voordelen en mogelijkheden van yoga, meditatie en mindfulness op het werk? Je kunt je aanmelden voor ons yoganieuws met tips en inspiratie.

Meld je aan!

3 redenen waarom yoga gezond is

  • Meer rust in hoofd en lichaam
  • Beter met stressvolle situaties omgaan
  • Soepeler lichaam en beter ontspannen

Meer weten?

Heb je nog vragen? Wie weet hebben we je vraag al beantwoord.

Bekijk de vragen!
Heb je feedback voor ons?