Yoga tegen werkstress

Inhoudsopgave

 De huidige, snelle 24 uurs economie heeft veel voordelen. Medewerkers zijn:

  • steeds flexibeler qua werktijden
  • beter bereikbaar door smartphone en laptop
  • sneller geïnformeerd over werkzaken

Het nadeel is dat veel mensen last hebben van een hoofd en lichaam die niet meer tot rust komen. Wij pleiten voor yoga tegen werkstress!


yoga tegen werkstress

(werk)stress steeds groter probleem

TNO heeft in 2012 onderzocht dat toen al 14% van de beroepsbevolking leed aan burn out verschijnselen als gevolg van (werk)stress. Momenteel is werkstress beroepsziekte nummer 1.

Overigens komt deze stress natuurlijk niet alleen van werk. Veel mensen staan privé ook continue aan: van app-en in de file en bellen in de metro, tot een filmpje kijken in de rij bij de supermarkt. 


wereld van yoga zakenmensen mediteren op dak in stad

Yoga tegen (werk)stress: hoe?

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het terugdringen van stress op het werk. Bedrijven worden zich hier steeds bewuster van.  Wat kun jij, als werkgever, doen? Hier wat suggesties:

  1. Creëer een yoga- en/of meditatieruimte op kantoor waar mensen voor, na of tijdens (lunchpauze) het werk gebruik van kunnen maken
  2. Geef een abonnement op een yogaschool cadeau voor Kerst
  3. Integreer mindfulness als een doodgewoon onderdeel van het werk: stimuleer mensen hun werk met meer aandacht te doen, sta erbij stil in vergaderingen etc. Lees meer over de praktische toepassingen van yoga op het werk.
  4. Organiseer een yogaworkshop op het werk of tijdens een zakelijk evenement.yoga tegen werkstress brein meditatie mindfulness

Welke bedrijven doen al yoga tegen werkstress?

Yoga, meditatie en mindfulness zijn al lang niet vreemd meer binnen de zakelijke wereld. In 2006 is Google al begonnen met een eigen meditatieprogramma voor haar medewerkers. Om gelukkige en gezonde medewerkers te behouden, wordt meditatie beoefend. Sinds 2012 is het programma van Google op de markt onder de naam Search Inside Yourself en is het binnen meer bedrijven de normaalste zaak van de wereld geworden.

Welke bedrijven dit doen? Denk hierbij aan KLM, SAP, Ford Motors, Apple en IBM. 


      Wil je meer weten over yoga tegen werkstress of de toepassing van meditatie en mindfulness op het werk? Neem contact met ons op, we adviseren je graag!

Heb je feedback voor ons?