*Yoga voor beginners Rotterdam*

Inhoudsopgave

Overweeg je om yoga te gaan doen en zoek jij een geschikte yoga voor beginners in Rotterdam? Gefeliciteerd, dat is de eerste stap richting een soepeler lichaam, meer rust in je hoofd en een betere concentratie.

Vroeger hoefde je als moderne man of vrouw er bij je vrienden niet mee aan te komen dat je aan yoga ging doen. Maar gelukkig ligt die tijd ver achter ons!

Meer en meer mensen weten nu dat yoga, meditatie en mindfulness helemaal niet zweverig hoeven te zijn en dat er zelfs volop wetenschappelijk aangetoond wordt wat de positieve effecten zijn van deze 3 ontspanningsvormen.


Hoe zoek je de juiste yogavorm?    

Maar hoe kies je nu de juiste yogavorm voor beginners als je in Rotterdam aan de slag wilt? Er zijn talloze verschillende yogavormen beschikbaar. De ene soort heeft de nadruk meer liggen op de fysieke kant van het aannemen van yogahoudingen.

Andere soorten benadrukken juist de spirituele of mentale aspecten van de yogabeoefening. En dan zijn er nog de vele mixvormen.

Hoe kies je de yogavorm die bij jou past en die geschikt is als yoga voor beginners?

Om je alvast een eerste beeld te geven, hebben we een overzicht van de meest voorkomende yogavormen gemaakt voor je. Belangrijk hierbij: bepaal jouw doel met de yoga: wat wil je er eigenlijk mee bereiken? Wil je:

  •      Een strakker en soepeler lichaam? Kies dan voor een work-out achtige vorm.
  •      Meer rust in je hoofd? Kies dan een mixvorm of een minder actieve variant.
  •      Met je (innerlijke) zelf aan de slag? Kies dan een spiritueel georiënteerde vorm.


Proefles yoga voor beginners Rotterdam    

Heb je een aantal mogelijke vormen gekozen?

We adviseren je om dan een proefles te gaan doen zodat je zelf gaat ervaren hoe de verschillende yogavormen in de praktijk zijn. Hou wel in de gaten dat je met 1 proefles natuurlijk niet meteen 100% weet hoe het is, hier heb je wel wat langer de tijd voor nodig. Maar voor een eerste indruk is een proefles perfect!

Je volgende stap wordt het kiezen van de school/scholen voor je proefles om te kijken of dit jouw yoga voor beginners in Rotterdam wordt.

Waar kun je een proefles doen?    

En om je dit wat makkelijker te maken, heeft Wereld van Yoga de Yogazoeker™ ontwikkeld. In deze handige zoektool kun je scholen in Rotterdam selecteren op yogavorm, ligging en soort activiteit (yogales, meditatie, vakanties). 

Als je een aantal scholen geselecteerd hebt, kun je deze verder verkennen door op hun persoonlijke scholenpagina te kijken naar foto’s, informatie en beoordelingen van andere yogi’s. Ook vind je hier hun contactgegevens zodat je een afspraak kunt maken voor een proefles.


Extra tips bij yoga voor beginners Rotterdam    

Omdat je net gaat beginnen, geven we graag nog wat extra tips:

  1.      Geef het even de tijd! Yoga is misschien iets heel anders dan wat je gewend bent. Zeg niet na 1 les: dit vind ik niks.
  2.      Kijk niet naar anderen. Er zijn mensen die met het grootste gemak hun been in hun nek leggen maar daar gaat het niet om. Ieder lijf is anders en het gaat erom dat je respectvol en aardig met jezelf om gaat.
  3.      Let niet teveel op woorden, teksten of oefeningen. Het kan best zijn dat je bepaalde aspecten minder leuk vindt.

Zo hadden wij zelf in het begin moeite met het zingen van een mantra aan het begin van de les. Maar als je dit gewoon over je heen laat komen en er niet teveel over oordeelt, is er niks aan de hand. Focus gewoon op de dingen die je er WEL fijn aan vindt!

Wil je iemand anders trouwens ook deze kans geven? Geef hem of haar dan de nationale yogacadeaubon®. Bekijk de informatie rechts van deze pagina.

We wensen je super veel yogaplezier en succes in jouw zoektocht naar de ideale yoga voor beginners in Rotterdam!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips krijgen over yoga en op de hoogte blijven van de Mini Yoga Retreats? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan

3 x Wereld van Yoga

  • Alle info over Yoga
  • Toegankelijke uitleg
  • Niet zweverig
Meer over ons!
Heb je feedback voor ons?