Yoga vakantie Spanje

Overweeg jij een yoga vakantie in Spanje?

Logisch, het is een heerlijk land om yoga te doen én om op vakantie te gaan dus ook voor een fijne combi van deze twee. Ik vertel je meer over:

  • de beste reistijd en regio
  • mogelijke combinaties met activiteiten
  • welke vakanties geschikt zijn voor jouw ervaringsniveau

 yoga vakantie spanje

Waarom is een yogavakantie in Spanje zo lekker?

Spanje heeft een aantal kenmerken die heel fijn zijn voor een yogavakantie, zoals:

  1. De zon natuurlijk! In grote delen van Spanje schijnt de zon vaak en dat betekent buiten eten, chillen aan een zwembad en…….buiten yoga. 
  2. Lekker eten! Er wordt in Spanje veel gebruik gemaakt van verse producten, olijfolie, knoflook, uien en vis en de wijn vloeit meestal rijkelijk. Tijdens je yogavakantie drink je waarschijnlijk weinig wijn en zijn de maaltijden vaak vegetarisch, maar toch....
  3. Prachtige natuur! En Spanje heeft strand, bergen én bos. En dit draagt natuurlijk bij aan jouw yoga ervaring: de natuur werkt rustgevend, inspirerend en je gaat hiermee nog meer ‘terug naar de basis’.
  4. Relatief dichtbij huis! Want met een paar uur vliegen ben je in een heel andere wereld. Voor een inspirerende yogavakantie hoef je dus niet helemaal naar Thailand of India.
 

Wat is de beste periode en regio?

Spanje is een groot land dus je kunt het hele jaar door wel een zonnige regio vinden. In de zomer kun je eigenlijk overal wel terecht (alleen het noorden kan wisselend zijn), maar in de herfst en winter moet je wat beter zoeken voor de warmte. Kies dan in elk geval voor Andalusië in het zuiden of zelfs voor de Canarische eilanden, die naast Marokko liggen.

yoga vakantie spanje ibiza

Yoga vakantie in Ibiza

Ibiza is natuurlijk hip, hot & happening. Ook voor yoga vakanties!

Dit fijne eiland is aan de ene kant populair bij feestgangers (er zijn veel clubs, DJ’s en een flinke party-scene) en heeft tegelijkertijd een grote spirituele aantrekkingskracht. De sfeer is uniek, het eiland is prachtig en er zijn geweldige locaties waar yogavakanties georganiseerd worden.

Nadeel? Het is zo populair, dat het heel druk kan zijn én je moet een dikke portemonnee bij je hebben. Bekijk de yogavakanties naar Ibiza

Yoga vakantie Spanje met (sportieve) activiteit

Vind jij yoga tijdens je vakantie niet genoeg? In Spanje zijn talloze yogavakanties te vinden die je kunt combineren met een andere activiteit. Denk bijvoorbeeld aan:

 

yoga wandel vakantie spanje andalusie

1. Yoga en wandelen

Als je naast je yogapractice er ook graag op uit gaat, kun je in Spanje je hart ophalen. Met name in bergachtige gebieden kun je super lekker wandelen en dit wordt dan ook veelvuldig gecombineerd in yogavakanties.

Zelf heb ik weleens een yoga- en wandelvakantie bij Ilse en Jeroen van Vivalavidalifestyle gedaan. Een ab-so-lu-te aanrader! Ilse en Jeroen wonen met hun 2 dochters in Andalusië en organiseren meerdere keren per jaar fijne vakanties. En ze zijn onwijs leuk!

Bekijk meer yoga- en wandelvakanties in Spanje

 

2. Yoga en surfen in Spanje

Als je aan de Spaanse kust verblijft, is een combinatie van yoga en surfen natuurlijk een heerlijk (verkoelend) plan. En na de krachtinspanning van het surfen is het geen overbodige luxe om met yoga je spiertjes weer soepel te maken. Bekijk yoga- en surfvakanties in Spanje

Een populaire variant op surfen is natuurlijk SUP-pen ofwel Stand Up Paddling. En ook dit wordt gecombineerd met yoga! Kun je het je voorstellen: yogahoudingen op een surfplank? Dit is natuurlijk goed voor je evenwicht, buikspieren en gevoel van ontspanning. Naar de SUP yoga vakanties in Spanje


3. Yoga en fietsen

Het voordeel van fietsen is natuurlijk dat je in kortere tijd meer kunt zien van het mooie Spanje. Je hamstrings hebben het altijd flink zwaar met zo’n tochtje dus die kun je daarna op de yogamat dan weer volop de ruimte geven. Kies een yoga- en fietsvakantie in Spanje

 

4. Yoga en paardrijden

Je kunt je yogavakantie ook combineren met paardrijden! En de Spaanse natuur leent zich daar natuurlijk 100% voor: zie jij jezelf al door die ruige bergen galopperen? Bovendien kunnen paarden van toegevoegde waarde zijn bij jouw spirituele ontwikkeling. Paarden spiegelen ons als niemand anders.

Bekijk de yoga- en paardrijvakanties in Spanje

 

yoga wellness vakantie spanje shanti som hotel

5. Yoga en wellness in Spanje

En last but not least is yoga natuurlijk fantastisch te combineren met wellness. Massages, sauna en gezichtsbehandelingen zijn van die typische cadeautjes die je jezelf niet zo vaak geeft. Ik ben zelf 2 keer in het fantastische Shanti Som hotel geweest voor een korte (want dure) yogavakantie in de buurt van Malaga. Gegarandeerd dat je hier na 4 dagen als herboren de deur uit huppelt.

Bekijk meer yoga- en wellnessvakanties in Spanje

 

Yoga vakantie Spanje voor beginners

Ben jij nog niet zo ervaren met yoga, of heb je het zelfs nog nooit gedaan? Yoga is geen sport en kent geen competitie element. Dat neemt niet weg dat yoga best wel pittig kan zijn. En als je net begonnen bent, is het fijn om niet meteen 5 intensieve work-out achtige lessen te doen. En dat kan prima want er zijn genoeg yoga vakanties voor beginners in Spanje!


Yoga vakantie Spanje voor gevorderden

Als je al wat meer ervaring hebt en weet hoe het werkt met yoga, kan het fijn zijn om een wat intensievere yogavakantie te boeken. Kijk wel altijd even goed naar:

  1. het soort yoga wat gegeven wordt (er zijn veel verschillende yogavormen!)
  2. welke docent de yoga geeft

Zo kun je redelijk goed inschatten of het programma past bij jouw ervaringsniveau en wensen. Bekijk de yoga vakanties voor gevorderden.Ik hoop dat je genoeg tips hebt gekregen voor je yoga vakantie naar Spanje, ik wens je een heerlijke reis toe!

Deel deze vakantie met je vrienden!

Volg ons nieuws over yoga vakanties op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil je nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga (vakanties) ontvangen? Schrijf je in voor ons yoganieuws!

Schrijf je in

Yogashoppen?

Heb je feedback voor ons?