Yoga in Rotterdam

yoga in rotterdam

Wil jij beginnen met Yoga in Rotterdam?


Dan is dit een handig overzicht met yogastudio's!

  1. We vertellen je welke yogastudio’s je in welk stadsdeel kunt vinden en wat de verschillen tussen de meest voorkomende yogasoorten zijn.
  2. Bij alle studio’s kun je een proefles doen, neem daarvoor contact op met de betreffende yogastudio. Om een volledig beeld te krijgen van de studio, adviseren we je om ook door te klikken naar hun eigen website.
  3. Om het overzichtelijk te maken hebben we Rotterdam opgeknipt in delen. Klik op het stadsdeel waar jij wilt kijken! 


Rotterdam Centrum

Rotterdam Noord/Noord Oost

Rotterdam West

Rotterdam Oost 

Rotterdam Zuid

1. YOGA ROTTERDAM CENTRUM

Als je yoga in Rotterdam Centrum wilt gaan doen, kun je kiezen uit vele yogasoorten en net zoveel yogastudio’s. Je kunt o.a. terecht bij:

 

yoga rotterdam centrum yogastudio yogagroundYogaground is de hippe yogastudio van Ferdinand Berghuijs. Vlakbij Centraal Station dus makkelijk bereikbaar. Er is Hot Yoga, Power Yoga en zelfs yoga voor in je lunchpauze. Ook geeft Yogaground regelmatig yoga op allerlei buitenplekken in de stad!
yoga rotterdam centrum yogastudio bodhi

Bodhi is een mooie yogastudio, gelegen aan de Hoogstraat, richting Oostplein. Hier kun je o.a. Hatha, Yin, Ashtanga en Kundalini Yoga volgen. Ook geven ze mindfulness lessen!

 yoga rotterdam centrum yogastudio charles hond

Charles Hond is een authentieke Iyengar yogastudio, vlakbij de Erasmusbrug in Rotterdam Centrum. Opgericht door wijlen Charles Hond, wiens gedachtegoed wordt voortgezet door zijn vrouw en de docenten.yoga rotterdam centrum yogastudio justflowyoga

Justflowyoga is het yogabedrijf van Angela van Grieken. Angela geeft Flow Yoga, Pilates en Yin Yoga in kleinere groepen, met een down to earth sfeer. 

 yoga rotterdam centrum studio yoga cabanaYoga Cabana is een bijzondere plek voor 1 daagse retraites. Heerlijk als mini- vakantie! Yoga Cabana vind je aan de Westzeedijk, vlakbij Het Park bij de Euromast.  De retraites bestaan o.a. uit Hatha Yoga en meditatie.2. YOGA ROTTERDAM NOORD/NOORD OOST

Dit deel van de stad bestaat onder andere uit de volgende wijken:

Rotterdam Hillegersberg 


yoga rotterdam noord oost studio hillegersberg

In deze wijk is STUDIO Hillegersberg een aanrader. STUDIO Hillegersberg is gevestigd in een voormalige, industriële werkplaats. Je kunt er terecht voor dans, massages, yoga en yoga barre!


Rotterdam Schiebroek


yoga rotterdam noord schiebroek hot yoga place

Hier is de professionele studio van Esther van ’t Wout gevestigd: Hot Yoga Place. Uniek, want alleen voor vrouwen! Alle yoga (waaronder Yin en Hatha Yoga) wordt gegeven in een verwarmde yogazaal.Rotterdam Blijdorp-Bergpolder


yoga rotterdam noord oost yogastudio blije boeddha yogaHier vind je de frisse yogalocatie van Esther Wevers: Blije Boeddha Yoga. Blije Boeddha Yoga is gespecialiseerd in yoga en massage op het gebied van zwangerschap en baby’s maar er is ook Hatha Yoga.


Rotterdam Oude Noorden


yoga rotterdam noord oost yogastudio meander yoga

Dichtbij het Oude Noorden ligt de mooie locatie van Meander Yoga. Hier wordt Hatha Yoga gegeven in de Saswitha Yoga stijl. Hierbij wordt Hatha Yoga beoefend met grote nadruk op de ademhaling.

 


yoga in rotterdam noord studio miramira

Studio MiraMira is een van de weinigen in Rotterdam die Ashtanga Yoga geeft volgens de Mysore methode. Kort gezegd krijgt iedereen hierbij les in zijn eigen tempo. Daarnaast vind je hier Yin yogalessen en is eigenaresse Mira dol op dansen, skaten en acrobatiek.yoga in rotterdam noord oost yogastudio yoga maya

Ook in de richting van het Oude Noorden ligt de studio van Yoga Vidya. Yoga Vidya is een frisse yogastudio met een warme sfeer. Ook zij zijn een van de weinige yogastudio's in Rotterdam die Ashtanga Yoga aanbieden volgens de traditionele Mysore methode.

3. YOGA IN ROTTERDAM WEST

Voor yoga in Rotterdam West hebben we de volgende wijken op een rijtje gezet:


Rotterdam Nieuw Mathenesse


yoga in rotterdam west integrale yoga schiedamVlakbij Nieuw Mathenesse ligt Integrale Yoga Schiedam. Eigenaresse Cecilia Huisman geeft op zeer persoonlijke en professionele wijze Critical Alignment Yoga, Dru Yoga en H-yoga, speciaal voor (ex-)kankerpatienten.


Rotterdam Middelland

yoga in rotterdam west yogastudio integrale yoga nederland


Aan de prachtige Heemraadssingel vind je Integrale Yoga Nederland, in een prachtig oud pand. In dit overkoepelende centrum voor Integrale Yoga in Nederland kun je lessen volgen maar ook yogaopleidingen.


Rotterdam Delfshaven


yoga in rotterdam west delfshaven studio kompassie yoga

In het prachtige, oude Delfshaven ligt de studio van Kompassie Yoga. Hier kun je verschillende soorten yoga volgen: van Aerial Yoga tot Hatha Yoga en van Yin Yoga tot Ashtanga Yoga. Ook zijn er lessen in een verwarmde ruimte! 

 

4. YOGA IN ROTTERDAM OOST

Rotterdam Oost bestaat onder andere uit de volgende wijken:


Rotterdam Crooswijk

yoga in rotterdam oost yogastudio yoga met lef

Yoga met Lef! is gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Rusthoflaan in Crooswijk. In een prachtige, sfeervolle ruimte geven Monique van Driel en haar collega’s yoga, meditatie en afwisselende workshops. Bijzonder bij deze studio is dat je kunt betalen via waardebepaling achteraf. 


yoga in rotterdam oost yogastudio doyoga

Tussen het Centrum en Crooswijk in vind je yogastudio Doyoga van Judith Wolters. Hier vind je klassieke Hatha Yoga lessen met persoonlijke aandacht en individuele correctie. Iedereen werkt op zijn eigen niveau dus je kunt op elk moment instromen!Rotterdam Ommoord


yoga in rotterdam ommoord studio centrum het lichtIn een mooie, frisse studio kun je bij Centrum Het Licht verschillende soorten yoga volgen, o.a. Hatha Yoga, Pilates en Zwangerschapsyoga. Ook zijn er vele andere activiteiten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ga gerust een proefles doen!


5. YOGA IN ROTTERDAM ZUID

 

Rotterdam Charlois


yoga in rotterdam zuid charlois yogastudio kingfisher yogaIn dit deel van Rotterdam Zuid vind je Kingfisher Yoga. Eigenaresse Marijke van der Graaf is gespecialiseerd in het geven van privé lessen Yin Yoga. Ze  komt meestal bij haar yogi’s thuis of ze spreekt af op een andere fijne plek. Een echte aanrader om eens zo’n les te doen waarbij alle aandacht naar jou gaat!


Afrikaanderbuurt


yogastudio de yogajuf rotterdam zuid kleiner

Er zijn niet veel yogastudio's op Rotterdam Zuid maar gelukkig is er De Yogajuf. In de sfeervolle studio van De Yogajuf kun je in een heerlijk rustgevende ruimte yoga doen. Van rustige tot wat stevigere yogavormen, net wat bij je past!

Als je niet altijd op dezelfde plek yoga doet, is een eigen yogamat heel fijn. Dan heb je altijd je eigen plekje bij je. Dit zijn aanraders voor goede yogamatten en handige yogatassen om de mat mee te nemen!

P.S. Wil je weten waarom yoga zo'n fijne toevoeging is van je city trip naar Rotterdam? We schreven over 5 tips voor indoor winter yoga op de site van Rotterdam Tourist Information..

Laat je vrienden dit ook weten!

Zoek een yogastudio

Gebruik onze Yogazoeker™ voor een fijne yogastudio bij jou in de buurt!

Naar de yogastudio's

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?