Yoga in Amsterdam

yoga in amsterdam

Wil jij beginnen met Yoga in Amsterdam?

 

Yoga in Amsterdam: dit is een handig overzicht met yogastudio's!

 1. We vertellen je welke yogastudio’s je in welk stadsdeel kunt vinden en wat de verschillen tussen de meest voorkomende yogasoorten zijn.
 2. Bij alle studio’s kun je een proefles doen, neem daarvoor contact op met de betreffende yogastudio. Om een volledig beeld te krijgen van de studio, adviseren we je om ook door te klikken naar hun eigen website.
 3. Om het overzichtelijk te maken hebben we Amsterdam opgeknipt in delen. Klik op het stadsdeel waar jij wilt kijken! 


Amsterdam Centrum

Amsterdam Zuid

Amsterdam Noord

Amsterdam West

Amsterdam Oost

1. YOGA IN AMSTERDAM CENTRUM

In dit gedeelte van de stad kun je natuurlijk op allerlei plekken mooie en fijne yogastudio’s vinden. Er zijn grote, kleine, hippe en gemoedelijke studio’s, net als in de rest van de stad.


In het gebied van de Jordaan vind je:

 

yoga amsterdam centrum yogastudio de nieuwe yogaschool

De Nieuwe Yogaschool

DNYS is de prachtige, professionele en uitgebreide yogaschool van Johan Noorloos. In een fijne sfeer kun je hier vele soorten yoga en meditatie beoefenen. Ook is er een tuin en een café.

Bekijk De Nieuwe Yogaschoolyoga amsterdam centrum jordaan yogastudio svaha yoga

Svaha Yoga

Svaha Yoga is dé Vinyasa Yoga specialist van Amsterdam. In hun gezellige, kleurrijke studio wordt serieuze yoga beoefend met een glimlach! Je kunt ook kiezen voor Yin Yoga of Restorative Yoga.

Bekijk Svaha Yoga In het zuidelijke deel van het centrum vind je:


yoga in amsterdam yogastudio delight yoga weteringschans

Delight Yoga Weteringschans

Deze mooie studio heeft een fijne, lichte inrichting waardoor er een rustige sfeer heerst. Er zijn rustige en actieve lessen (o.a. zwangerschapsyoga) en ook is er meditatie en massage!

Bekijk Delight Yoga Weteringschans Meer aan de noordkant van het centrum vind je:


yoga amsterdam centrum yogastudio bikram yoga gracht

Bikram Yoga Korte Prinsengracht

Hier doe je op een prachtige locatie in een vriendelijke en gedisciplineerde omgeving aan Bikram Yoga. Elke les doe je (in 40 graden) dezelfde houdingen waardoor je soepeler en fitter wordt.

Bekijk Bikram Yoga Korte Prinsengrachtyoga amsterdam centrum yogastudio delight yoga prinseneiland

Delight Yoga Prinseneiland

Deze prachtige studio is ontworpen om innerlijke rust te bevorderen. Er is een mooie rond dak en grote ramen met uitzicht op de gracht. Je kunt hier terecht voor yoga, massage en meditatie.

Bekijk Delight Yoga Prinseneiland 

 


En aan de oostkant van het centrum vind je:


yoga amsterdam centrum yogastudio delight yoga nieuwe achtergracht

Delight Yoga Nieuwe Achtergracht

Ook in deze Delight studio is aandacht besteed aan de rustige, lichte inrichting. De lessen worden vooral in het Engels gegeven en het lesaanbod is ruim en voor alle niveaus. Er is o.a. Hatha en Yin Yoga.

Bekijk Delight Yoga Nieuwe Achtergracht 
yoga amsterdam centrum yogastudio yoga lab

Yoga Lab

Yoga Lab ligt op loopafstand van Centraal Station en is een oase van rust. Hier doe je yoga of yogatherapie op basis van Critical Alignment Yoga. Ook is er Senioren Yoga!

Bekijk Yoga Labyoga amsterdam centrum yogastudio sai mithra

Sai Mithra Yoga

Deze studio werkt met Transformatieve Yoga, waarbij je diep ingaat op de juiste uitvoering van de houdingen en een diepe ademhaling. Hierdoor kun je gedachten en gevoelens onderzoeken.

Bekijk Sai Mithra Yoga

  

2. YOGA IN AMSTERDAM ZUID

In het min of meer zuidelijke gedeelte van Amsterdam zijn ook een paar prachtige yogastudio’s gevestigd, bijvoorbeeld in de Stadionbuurt en aan Het Nieuwe Meer.


yoga amsterdam zuid yogastudio dolfijn wellness

Dolfijn Wellness

Dolfijn Wellness is gelegen aan het water en staat voor bewust, gezond en gelukkig leven. Er is een groot aanbod aan lessen, coaching, healing en opleidingen. Ook zijn er lessen voor kinderen!

Bekijk Dolfijn Wellnessyoga amsterdam zuid yogastudio yoga spot

Yoga Spot

In deze sfeervolle studio vlakbij het Olympisch stadion kun je groepslessen yoga volgen, maar ook privélessen en massages. Je hebt hier o.a. Yoga Nidra en Restorative Yoga.

Bekijk Yoga Spot
yoga amsterdam zuid yogastudio bikram yoga ceintuurbaan

Bikram Yoga Ceintuurbaan

Deze studio ligt min of meer in Zuid en is dé plek voor een uitdagende practice. Met Bikram Yoga beoefen je actieve houdingen in een ruimte van 40 graden. Goed voor huis, hoofd en lijf!

Bekijk Bikram Yoga Ceintuurbaan


En verder vind je nog de studio van City Yoga Amsterdam in Zuid!


3. YOGA IN AMSTERDAM NOORD

Als je denkt dat je in Amsterdam Noord nauwelijks goede yogascholen kunt vinden, dan heb je het mis. In dit sterk ontwikkelde gedeelte van Amsterdam vind je een paar hele fijne yogastudio’s.

 • Yogaschool Noord heeft 2 mooie locaties, namelijk: 
 • Verder is de studio van Yoga Sol een aanrader in dit gebeid: een fijne, intieme studio waar je warm ontvangen wordt. En op 5 minuten fietsen van de pont.
 • Onze laatste tip voor yoga in dit gedeelte van de stad is Yoga Amsterdam Noord, als onderdeel van Sport-Natural en gevestigd vlakbij het Noord-Zuidlijn station.

 

4. YOGA IN AMSTERDAM WEST

In Amsterdam West (bijvoorbeeld Bos en Lommer en De Baarsjes) zijn ook meerdere professionele en gezellige yogastudio’s te vinden. Door de verschillen is er voor elke smaak wel een passende studio!


yoga amsterdam west yogastudio delight yoga de clercqstraat

Delight Yoga De Clercqstraat

Ook deze studio van Delight straalt rust uit. Je komt hier helemaal tot jezelf met lessen in o.a. Yin, Hatha en Vinyasa Yoga. Ook kun je er lekkere massages nemen of een ontbijtje eten na je ochtendles.

Bekijk Delight Yoga De Clercqstraat


Verder vind je Amsterdam West:

 • Tula Yoga, met een studio in Westerpark en eentje in Bos en Lommer
 • Yagoy West, met een studio op de Postjesweg
 • Yogaschool Amsterdam, waar je op de Baarsjesweg in Oud West terecht kunt voor de bijzondere, technische yogavorm Iyengar Yoga. Zeer goed voor je lichaamshouding!

 

5. YOGA IN AMSTERDAM OOST

In het Oostelijke deel van Amsterdam (o.a. KNSM eiland en Java eiland) zijn enkele gespecialiseerde yogastudio’s te vinden. Bij de ene vind je 1 soort yoga en bij een andere kun je juist kiezen uit een breed aanbod. Kijk vooral wat het beste bij je past!


yoga amsterdam oost yogastudio critical alignment

Critical Alignment 

Dit is de studio van Gert van Leeuwen, de vader van Critical Alignment Yoga. Hier leer je tot op de detailniveau je houdingsspieren te ontwikkelen, waardoor je een gezonder lichaam krijgt.

Bekijk Critical Alignment!yoga amsterdam oost yogastudio thrive yoga ijburg

Thrive Yoga IJburg

Bij deze studio kun je terecht voor yoga, Pilates, massages en mindfulness. Een breed aanbod dus! De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus en worden gegeven door betrokken docenten.

Bekijk Thrive Yoga IJburg
yoga amsterdam oost yogastudio thrive yoga zeeburg

Thrive Yoga Zeeburg

Thrive Yoga heeft ook een studio in Zeeburg. En bij deze studio kun je behalve Pilates, Vinyasa en Yin Yoga ook Aerial Yoga doen! Deze yoga in een soort hangmat is een unieke ervaring.

Bekijk Thrive Yoga Zeeburgyoga amsterdam oost yogastudio thrive yoga oost

Thrive Yoga Oost

De 3e Thrive studio in Oost bevindt zich op de Tweede Atjehstraat en is een fijne plek voor yoga, massages, mindfulness, fysiotherapie en acupunctuur. Je kunt hier compleet opladen dus!

Bekijk Thrive Yoga Oost

Als je niet altijd op dezelfde plek yoga doet, is een eigen yogamat heel fijn. Dan heb je altijd je eigen plekje bij je. Dit zijn aanraders voor goede yogamatten en handige yogatassen om de mat mee te nemen!


P.S. Zoek je yoga in een andere plaats dan yoga in Amsterdam? Gebruik ons handige overzicht van yogastudio's!

3 x Ellen

 • Down-to-earth én spiritueel
 • Drinkt wijn én groene thee
 • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Leuk als je mij volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?