Overzicht yoga kleding, yoga matten en meer

overzicht yoga kleding yoga matten en meer

Als je eenmaal gaat zoeken naar yogamaterialen, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij een handig overzicht van yoga kleding, matten (en meer) voor je gemaakt. Met tips voor de keuze en aanschaf van jouw yogaspulletjes.

Het overzicht van yoga kleding, matten en meer

(Klik om meteen naar jouw onderwerp te gaan!)

Yoga matten

Yoga handdoeken

Yoga tassen

Yoga kleding

Meditatiekussens

Yoga blokken

Yoga riempjes

Yoga oogkussens

overzicht yoga kleding matten meer mat

Yoga matten

Yoga matten zijn er in verschillende materialen, kleuren, formaten en prijsklassen. Je keuze hangt af van je budget, de yogasoort die je kiest en wat je mooi vindt. Lees hier hoe je precies de beste yoga mat kiest.  


Meteen een nieuwe yogamat kopen?

overzicht yoga kleding matten handdoeken

Yoga handdoeken

Een yoga handdoek is gemaakt van sneldrogend materiaal en past precies op je yoga mat. En dat is fijn qua hygiëne, behoud van je mat en als je gaat zweten zoals bij Bikram Yoga.  Lees hier meer over het gebruik van een yogahanddoek!


Nu een nieuwe handdoek kopen?

overzicht yoga kleding matten tassen

Yoga tassen

Natuurlijk kun je je spullen in een gewone tas doen, maar dan steekt je yoga mat er een stuk uit. Een echte yoga tas is veel handiger! Die heeft ook genoeg opbergruimte voor je sleutels, telefoon en andere yogaprops. Lees meer over het kopen van een yoga tas


Meteen een nieuwe yoga tas kopen?

overzicht yoga kleding matten

Yoga kleding

Je joggingbroek en t-shirt zijn natuurlijk prima, maar échte yogakleding voegt veel toe: goede kwaliteit, beweeglijkheid, sneldrogend en vaak 'groen' geproduceerd. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een yogabroek of een yogalegging?


Direct shoppen voor nieuwe yoga kleding?

overzicht yoga kleding matten meditatiekussens

Meditatiekussens

Deze kussens worden niet alleen gebruikt om te mediteren. Je kunt er ook op zitten om een ademhalingsoefening te doen of gebruiken als ondersteuning bij een yogahouding (zoals in Restorative Yoga). Lees meer over het kopen van een goed meditatiekussen.


Bekijk meteen de mooiste meditatiekussens!

overzicht yoga kleding matten yogablokken

Yoga blokken

Een yogablok is een soort lichte 'baksteen' die je als ondersteuning kunt gebruiken tijdens je yoga: je kunt er op zitten of liggen of je hoofd erop leggen. De blokken worden veel gebruikt bij o.a. Yin Yoga. Lees meer over het gebruik van een yoga blok.


Meteen een nieuw yoga blok kopen?

overzicht yoga kleding matten yogariempjes

Yoga riempjes

Soms zijn je hamstrings net te kort om met je handen je voeten vast te pakken. Met een yoga riempje kun je er toch goed bij. Een yogariempje wordt o.a. gebruikt bij Critical Aligment Yoga. Bekijk onze tips over het gebruik van een yogariempje.


Nu een nieuw yogariempje kopen?

overzicht-yoga-kleding-matten-oogkussens

Yoga oogkussens 

Een oogkussen is een klein, (echt) kussentje. Je kunt vaak beter ontspannen door de lichte druk van het kussentje op je ogen. Het ondersteunt bij meditatie, zoals bij Yoga Nidra ('slaapyoga'). Ook kan het oogkussen helpen als je hoofdpijn hebt. Meer weten over een yoga oogkussen?


Meteen een nieuw oogkussen kopen?


Laat je vrienden dit ook weten!

Zoek een yogastudio

Gebruik onze Yogazoeker™ voor een fijne yogastudio bij jou in de buurt!

Naar de yogastudio's

Yogashoppen?

Leuk als je ons volgt op Facebook!

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwtjes en niet-zweverige inspiratie over yoga? Meld je aan voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?