Yin Yoga in Den Haag: tips voor yogastudio's!

Yin Yoga in Den Haag: tips voor yogastudio's!

Gepubliceerd op 26-9-2017 in Yogalocaties

Woon jij in Den Haag en wil je Yin Yoga gaan doen? Goede keuze!

Yin Yoga is een heerlijke yogasoort, waarbij je echt de diepte in gaat en werkt aan loslaten, overgave en ontspanning. In Den Haag kun je deze yoga op verschillende plekken beoefenen. Ik zet hieronder een paar goede adressen op een rijtje voor je!

 

Maar eerst nog dit: wat is Yin Yoga ook alweer precies?

Yin Yoga is een statische yogavorm (geen flow) waarbij de houdingen lang worden aangehouden: gemiddeld 3-5 minuten. Hierdoor werkt Yin Yoga dieper in het lichaam, namelijk op je bindweefsel en je gewrichten. Het draait in Yin Yoga om loslaten, overgave, zwaartekracht en ontspanning. Er is een verschil tussen Yin Yoga en Yang Yoga vormen. Deze laatste zijn vaak krachtiger en actiever en werken meer op je spieren.


yin yoga den haag vrouw doet oefening


Yin Yoga lijkt misschien een makkelijke (want rustige) yogavorm maar de houdingen kunnen vrij uitdagend zijn! Als je regelmatig Yin Yoga beoefent, zul je dat merken aan je soepelheid en ontspanning. Je gaat je er ongetwijfeld beter door voelen!


 

Dan de yogastudio's voor Yin Yoga in Den Haag

Ik heb 4 adressen voor je geselecteerd. De eerste 2 geven Yin Yoga en de laatste 2 geven daarnaast ook Yin Yang yogalessen, inclusief een actief element dus.

 

Yin Yoga in Willemspark

yin yoga den haag willemspark-yogastudio-body-flex-catharina

Bij Body flex 100% Catharina in Den Haag Willemspark  geeft Catharina Blijlevens al sinds 2004 met veel passie yogales. Haar studio is sfeervol, de groepen zijn klein (maximaal 12 personen) en daardoor is er veel persoonlijke aandacht. Catharina gaat voor kwaliteit dus je kunt hier met een gerust hart een proefles gaan doen! 

 

Yin Yoga in Vruchtenbuurt

yin yoga den haag vruchtenbuurt yogastudio zinaaz

Zinaaz is een lichte, ruime studio in de Vruchtenbuurt. Er vinden allerlei cursussen plaats maar de nadruk ligt op yoga. Er wordt veel Hatha Yoga gegeven maar dus ook Yin Yoga. De docenten zijn enthousiast en professioneel! 

 

Yin (en Yang) Yoga in Scheveningse Bosjes

yin yoga den haag scheveningen yogastudio delight yoga

Delight Yoga is een prachtige yogastudio voor yoga in Den Haag Scheveningse Bosjes. De ruimte is mooi, rustig en sfeervol ingericht zodat je goed kunt ontspannen en dicht bij jezelf kunt komen. er is een groot lesaanbod en waardoor je vrijwel elke dag Yin of Yin Yang yoga kunt doen! Delight Yoga heeft ook meerdere mooie studio's in Amsterdam.

 

Yin (en Yang) Yoga in Scheveningen

yin yoga den haag scheveningen yogastudio yogaseads

Yogaseads is een mooie en gezellige yogastudio in een oude melkfabriek in Scheveningen, vlakbij de zee. Er heerst een fijne sfeer en de yogaruimte heeft een mooi hoog plafond. Meerdere keren per week kun je hier Yin Yoga of Yin Yang Yoga volgen.

Bij Yin Yoga is het heel gebruikelijk en prettig om je houdingen te ondersteunen met bijvoorbeeld yogablokken en yogariempjes. Je hoeft je hierdoor minder in te spannen, terwijl je de houdingen nog steeds correct uitvoert!
 

Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met deze tips voor yogastudio's voor Yin Yoga in Den Haag. Ik wens je hele fijne yogalessen toe!

Meer inspiratie nodig?
Ellen Spoor

Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel deze blog met een vriend!

3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips en niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?