3 x Restorative Yoga in Amsterdam

3 x Restorative Yoga in Amsterdam

Gepubliceerd op 30-9-2018 in Yogalocaties

Vandaag geef ik je 3 tips voor Restorative Yoga in Amsterdam. Restorative Yoga is populair maar toch zijn er (nog) niet zoveel yogastudio's die het geven. Om de drukke Amsterdamse yogi's onder ons een handje te helpen, kun je hier lezen waar je terecht kunt én waarom Restorative Yoga zo goed voor je kan zijn (ook als je jong bent!)


Wat is Restorative Yoga?         

Restorative Yoga betekent letterlijk 'herstellende yoga' of 'vernieuwende yoga'. Met deze yoga spreek je het zelfherstellende vermogen van je lichaam (weer) aan. En dit is heel goed en fijn na een zware periode van stress, blessure of ziekte of als je het gewoon erg druk hebt!  Wat kenmerkt deze yoga nog meer?

  • Je spant je lichaam niet in maar gaat volledig voor de ontspanning
  • Je maakt gebruik van de zwaartekracht om verder te komen in de houdingen
  • Je houdt de houdingen zeer lang aan, minimaal een paar minuten
  • De houdingen werken heel diep in het lichaam
  • Je maakt veelvuldig gebruik van hulpmiddelen

Hierdoor leer je je lichaam weer te ontspannen en kun je de drukte van het dagelijkse leven beter aan. Dit is ook kenmerkend voor Yin Yoga maar toch zijn er duidelijke verschillen tussen Restorative Yoga en Yin Yoga.


3 x Restorative Yoga in Amsterdam

Waar kun je terecht in Amsterdam?


restorative yoga amsterdam studio yoga lab

Yoga Lab

De yogastudio van Yoga Lab is een oase van rust in het centrum van Amsterdam, vlakbij Centraal Station. Hier wordt veel Critical Alignment Yoga gegeven en dus ook ontspannende Restorative Yoga. Fijn om af te wisselen ook! De sfeer in de studio is fris en gezellig, je voelt je hier zeker thuis.

Bekijk Yoga Lab!restorative yoga amsterdam studio svaha yoga

Svaha Yoga

Svaha Yoga is een professionele yogastudio met 3 locaties in Amsterdam. Ze zijn gespecialiseerd in Vinyasa Yoga, maar je kunt hier ook terecht voor allerlei andere vormen zoals Restorative Yoga. Deze yoga wordt gegeven in hun gezellige studio in de Willemsstraat in de Jordaan. 

Bekijk Svaha Yoga!restorative yoga amsterdam studio de nieuwe yogaschool

De Nieuwe Yogaschool

Deze grote, mooie yogastudio van Johan Noorloos is een enorm fijne plek om Restorative Yoga te volgen. Er zijn 3 yogastudio's, behandelkamers, een tuin en een huiskamer met café. Er is een heel groot aanbod dus als je naast Restorative Yoga ook iets anders wilt proberen, dan kun je hier je hart ophalen.

Bekijk De Nieuwe Yogaschool!


Dit zijn mijn 3 tips waar je met een gerust hart Restorative Yoga kunt gaan volgen in Amsterdam. Wil je meer lezen over wat Restorative Yoga inhoudt?

Als je vaker Restorative Yoga wilt gaan doen, is een eigen (wat dikkere) yogamat en kussen erg fijn. Met je eigen spullen heb je altijd jouw eigen plekje bij je en dit bevordert je ontspanning. Dit zijn onze tips voor een yogamat en een meditatiekussen.


Ik wens je ontzettend veel ontspanning toe met Restorative Yoga in Amsterdam!

Meer inspiratie nodig?
Ellen Spoor

Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel deze blog met een vriend!

3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips en niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?