Welke reis yogamat voor de vakantie?

Welke reis yogamat voor de vakantie?

Ellen Spoor

Gepubliceerd op 29-6-2018 in Yoga en vakantie

Ga je bijna op vakantie? En zie je het niet zitten om die dikke, zware yogamat mee te nemen in het vliegtuig of de auto? Er zijn ook lichtere en compactere yogamatten,  ik geef je hieronder tips voor fijne reis yogamatten voor de vakantie. Want ook op vakantie gaat je practice natuurlijk gewoon door :-)

P.S. Onderaan deze blog kun je jouw ideale yogavakantie zoeken....... 


Waarom een reis yogamat voor de vakantie?

  1. Het grootste voordeel is natuurlijk dat deze matten dunner en lichter in gewicht zijn. En sommige kun je ook nog eens (als een soort handdoek) opvouwen in plaats van oprollen. Dit is handig bij het inpakken en vervoeren!
  2. Daarnaast is het zonde om je mooie studiomat in het gras voor je caravan of in het warme zand van je tropische eiland te leggen. Steentjes, modder, noem maar op.

En je kunt hem ook altijd gebruiken als je in Nederland eens buiten yoga gaat doen. Of als je met een harde ondergrond te maken hebt, of extra ondersteuning nodig hebt bij bijvoorbeeld Yin Yoga of Restorative Yoga. Dan kun je 2 matten op elkaar leggen.

  

Welke reis yogamat voor de vakantie adviseer ik?

Om te beginnen kun je het zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. En zoals voor veel dingen geldt: een keer goed investeren betaalt zich vaak terug.  Hieronder mijn tips voor mooie yogamatten in fijne kleurtjes. Ze staan in volgorde (aflopend) van prijs.


reis yogamat vakantie groen light grip

Deze mooie, groene reis yogamat van Liforme is van superieure kwaliteit. Hij is van slijtvast materiaal, met een super grip (handig voor als het warm is op vakantie) en is eco friendly geproduceerd. Hij is 180 cm lang, 66 cm breed en 2 mm dik. De mat kost €114,95 en wordt inclusief een tas geleverd. Ik heb de gewone studiovariant van de Liforme yogamat getest!


reis yoga mat vakantie manduka

Reis yogamatten van Manduka

Het merk Manduka heeft prachtige reis yogamatten in verschillende maten en designs. Er zijn zoveel mooie matten, dat je er (niet erg yogi...) hebberig van wordt. 

Bekijk de Manduka matten!

 


reis yoga mat vakantie yoga designlab

Reis yogamatten van Yoga Design Lab

Een ander geweldig merk is Yoga Design Lab. Op sommige matten is het alsof je in een bos of tussen de bergen ligt! Lekker bevorderlijk voor de ontspanning dus en toepasselijk voor de vakantie.

Bekijk de Yoga Design Lab matten!

 


reis yoga mat vakantie flxbl

Een andere optie is een yogamat van FLXBL, een yoga travelmat en handdoek in een! De FLXBL mat is verkrijgbaar in mooie, hippe kleurtjes en goed te gebruiken voor pittige yogavormen. Op yogavakantie met je reis yogamat

Je kunt je reis yogamat natuurlijk ook meenemen op een echte yogavakantie! Een yogavakantie kun je zo kort, lang, ver weg, dichtbij, duur en goedkoop maken als je zelf wilt. 


Ik hoop dat je een geschikte reis yogamat voor de vakantie hebt gevonden en dat je een heerlijke vakantie gaat hebben! Ik wens je veel rust en ontspanning toe. 

Meer inspiratie nodig?
Ellen Spoor

Nuchter | horeca liefhebber | meditatietrainer | wintersporter | Yin Yoga docente | Meer over mij!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel deze blog met een vriend!

3 x Ellen

  • Down-to-earth én spiritueel
  • Drinkt wijn én groene thee
  • Leeft lekker druk én bewust
Meer over mij!

Op de hoogte blijven?

Wil je tips en niet-zweverige inspiratie over yoga ontvangen? Schrijf je in voor ons yoganieuws!

Meld je aan
Heb je feedback voor ons?